dissabte, 2 de febrer del 2013

L'estelada oneja al poble d'Albert Rivera El municipi de la Garriga on viu el líder de Ciutadans estrena bandera a l'entrada de la vila. L'alcaldessa reclama civisme i tolerància perquè no es repeteixin els atacs a símbols independnetistes.







Una gran estelada ja dóna la benvinguda a la Garriga a tots els conductors provinents de Granollers i les Franqueses. La bandera, feta per una empresa del mateix municipi, i que fa 3 metres de llarg i 1,77 d'ample, s'ha penjat aquest divendres al migdia al masteler de la concorreguda rotonda que hi ha a la cruïlla de la carretera de Ribes i el carrer Guifré. L'equip de govern compleix així amb la moció aprovada pel ple municipal del passat mes de setembre. A proposta de SI i per àmplia majoria, amb els vots favorables de CiU, Acord Independentista per la Garriga i ICV, es va decidir col·loca l'estelada.

A la hissada de la bandera d'aquest divendres hi ha assistit l'alcaldessa Meritxell Budó, representants de SI i Acord, i membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Garriga, l'encarregada de pagar la bandera, que ha costat 150 euros, i s'ha finançat gràcies a diversos actes independentistes. L'Ajuntament només ha finançat el masteler, que ha costat 300 euros. Budó ha subratllat que es tracta d'una estelada pensada "per donar la benvinguda" a un poble que forma part de l'Associació de Municipis per la Independència i que també el setembre passat es va declarar territori català lliure.

Budó reclama civisme i tolerància
Entre els clàxons dels cotxes que passaven per la rotonda i celebraven la presència de la bandera, l'alcaldessa ha apuntat que es tracta d'un símbol "del treball que fem i farem perquè Catalunya esdevingui algun dia un estat dins la UE". Budó ha afegit que l'estelada s'ha col·locat ara perquè s'ha esperat a poder incloure-ho tot als pressupostos del 2013 i perquè diumenge els milers d'atletes que correran La Mitja han de passar per aquesta rotonda. "Era el moment més oportú", ha sentenciat l'alcaldessa, que espera que no passi com amb els rètols de Municipi per la independència, objectius reiterats d'actes vandàlics. "Reclamem civisme, tolerància i acceptació", perquè que onegi l'estelada jo ha decidit una àmplia majoria democràtica, ha conclòs Budó.

No han identificat el hacker independentista
Per la seva banda, el regidor de Solidaritat, Josep Olivares, ha afirmat que "estem molt contents que l'estelada per fi onegi en un poble majoritàriament independentista". La Garriga segueix l'exemple de municipis de la comarca com ara Sant Antoni de Vilamajor, Llinars o 
Campins. A Cardedeu, en canvi, aquest dijous l'equip de govern liderat per CiU va tombar la moció que demanava col·locar una estelada al poble.

Sobre els atacs espanyolistes a aquest tipus de símbols, o contra les administracions que els promouen, el regidor d'Acord, Jordi Perales, ha explicat que els Mossos encara no han identificat 
el hacker que va atacar la pàgina web de l'Ajuntament reclamant que es retiressin els dos rètols de Municipi per la independència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS