diumenge, 24 de febrer del 2013

La Caixa concedirà fins a 25.000 euros de crèdit sense avals a emprenedors.




El Banc Social de La Caixa, MicroBank, concedirà crèdits de fins a 25.000 euros, al 8,25% d'interès, als emprenedors que presentin un projecte empresarial "viable" i sense demanar avals, ja que el banc assumeix qualsevol possible error.
Així ho han posat de manifest avui el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i el vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, després de la signatura d'un conveni que posa a disposició de petits empresaris i autònoms 50 milions d'euros -ampliables a 100 - en microcrèdits per al finançament de projectes "viables".
Aquest és l'únic requisit que, segons La Caixa, s'exigeix ​​als sol · licitants per demanar aquests ajuts, que no requereixen del seu aval ni del de la Comunitat de Madrid, ja que l'entitat bancària assumeix els riscos de "errors i de morositat" de manera que "si un crèdit surt malament, s'anota en pèrdues" ha afirmat Joan Maria Nin.
Per optar a un d'aquests microcrèdits, que poden finançar fins al 95% de la inversió, només s'exigeix ​​tenir un projecte d'autoocupació assessorat per la Comunitat de Madrid i ser autònom amb una renda de fins a 60.000 euros o tenir una empresa amb menys de 10 empleats i una facturació anual no superior a 500.000 euros.
El president regional ha explicat que aquesta línia financera forma part del Pla d'Ocupació que es va presentar dilluns passat als agents socials i que inclou mesures per fomentar el treball sobretot entre els joves, els aturats de llarga durada majors de 45 anys i, en general, dels madrilenys que tinguin un projecte emprenedor capaç de generar ocupació.
El pla inclou la posada en marxa d'una oficina de l'emprenedoria per assessorar als que tinguin un projecte empresarial que, segons ha avançat el president, estarà ubicada al Centre de Formació Professional especialitzada en Noves Tecnologies de Getafe i atesa pels treballadors d'aquest lloc .
González ha assenyalat que més del 80% dels projectes empresarials viables no surten endavant per falta de finançament i ha dit que a ells van dirigits aquests microcrèdits que des de la posada en marxa de MicroBank, el 2007, han concedit fins ara 174.454 ajudes per un import de 1.075,5 milions d'euros.
Es tracta, segons ha explicat el vicepresident de CaixaBank, d'un "banc de la crisi" creat en plena conjuntura econòmica i al qual els petits empresaris i les famílies sol · liciten crèdits d'uns 10.000 euros de mitjana, tot i que el "límit" està en 25.000 euros per sol · licitant.
Ha informat que dels més de 174.000 microcrèdits concedits fins ara, 45.000 ho han estat per "emprenedors molt petits" i uns 129.000 per a famílies i que aproximadament la meitat de les operacions "estan vives".
Joan Maria Nin ha dit que aquesta línia de finançament està garantida per "dos suports": el Consell d'Europa i el FEI i ha destacat que en les empreses que han recorregut a aquests microcrèdits treballen 68.000 persones.
Per la seva banda, Ignacio González ha admès que la Comunitat no aporta finançament ni avals perquè "paga el banc" i que aquest últim "ni perd, sinó que guanya perquè la immensa majoria dels projectes que se li presenten són viables".
"No es pot sortir de la crisi només amb ajustos, és necessari dinamitzar l'activitat econòmica", ha emfatitzat el president, que ha situat l'ocupació "al centre de l'esforç econòmic" del Govern regional durant els últims anys i que per això es ha posat en marxa el "primer Pla d'Ocupació de la Comunitat" que comprèn una desena de mesures.
Ha indicat que els emprenedors són "la pota essencial del Pla d'Ocupació" i que aquest és el moment de "buscar solucions efectives a la crisi, confiant en el talent dels que vulguin invertir per generar riquesa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS