dilluns, 25 de febrer del 2013

ERC descarta entrar al Govern de Mas a menys que la consulta sigui "ara". Oriol Junqueras creu que el líder de CiU és "el millor líder que pot tenir Catalunya en aquests moments". Oriol Junqueras creu que el líder de CiU és "el millor líder que pot tenir Catalunya en aquests moments"




El líder d'ERC, Oriol Junqueras, descarta entrar a formar part del Govern que presideix Artur Mas, llevat que la consulta d'autodeterminació prevista per al 2014 es faci "ara". En canvi, obre la porta un cop més a constituir per les pròximes eleccions una candidatura conjunta entre CiU i ERC, segons ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.
Segons Junqueras, Mas pot fer arribar les ànsies d'autodeterminació "a determinats àmbits i convèncer a determinats sectors", mentre que ERC pot fer-ho amb altres capes de la societat catalana. També ha lamentat que des de CiU es vulgui fer una consulta d'autodeterminació amb més d'una pregunta, encara que ha assenyalat que en l'actual context, Artur Mas és "el millor líder que pot tenir Catalunya en aquest moment".
Junqueras ha defensat seguir en l'oposició i donar suport al Govern d'Artur Mas externament perquè així ERC té més "mecanismes de seguretat per controlar el que fa el Govern", per exemple, pel que fa a retallades en les nòmines dels empleats públics. "Intentarem ajudar el Govern, per tots els mitjans", però ERC insta la Generalitat ia tots els consellers a explicar per què l'Estat porta a les finances catalanes cap a un carreró sense sortida, en la seva opinió.
Ha assegurat que ERC i el Govern català estan ja analitzant els pressupostos, i celebra que des de la Generalitat admeti que no és possible complir amb el sostre de dèficit que imposa l'Estat.
Segons Junqueras, si el 6,3 per cent de dèficit que Espanya ha de fer el 2013 es repartís de forma proporcional en funció del nivell de despesa entre les diferents administracions, les autonomies podrien tenir un marge "de com a mínim una mica més d'un 2 per cent ", el que permetria a la Generalitat estalviar fins a 2.600 milions en retallades.
Corrupció
Junqueras ha fet una crida a tots els partits polítics a actuar amb la màxima transparència davant els casos de presumpta corrupció. Ha aplaudit l'actitud que ha tingut l'exsecretari d'organització d'ERC, Josep Carrapiço, que la passada setmana va presentar la seva dimissió després d'haver estat cridat a declarar pel 'cas Manga', la derivació catalana de la 'Operació Pokémon'.
Quant a l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, que el situa com a líder polític català més ben valorat, ha assegurat que aquesta dada és irrellevant ja que la seva prioritat és que els catalans exerceixin el seu dret a l'autodeterminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS