divendres, 15 de febrer del 2013

Els 'minijobs' arriben a El Corte Inglés, Carrefour, Alcampo, Ikea ... S'ha de contractar dia a dia, i es liquidarà al final de la jornada.




Els grans magatzems (El Corte Inglés, Carrefour, Alcampo ...) planegen implantar els contractes 'mini jobs' al sector. Els seus plans, encara en fase d'estudi, passen per realitzar una liquidació diària amb el treballador al final de la jornada i posar-los en marxa en un període de repunt de les vendes.
La patronal ANGED i els sindicats majoritaris FETICO i FASGA, independents, acaben d'acordar, fa unes setmanes, un escenari de flexibilitat interna en el nou conveni que afecta els grans de la distribució a Espanya.
La fórmula ha estat pactar: ​​la congelació salarial sine die,("Sense termini, sense data"), fins que les vendes es recuperin al nivell de 2010, l'allargament de la jornada laboral anual en 26 hores per als treballadors a temps complet, i la supressió dels plusos per treballar els diumenges.
'Mini jobs' en caixa i reposadors.
Doncs bé. Segons ha sabut El Confidencial Digital de fonts del sector, els grans de la distribució treballen ja en una nova volta de rosca per reduir, fins a un 20%, els costos salarials.
La idea passa per implantar en el sector dels grans magatzems a Espanya la fórmula dels coneguts com 'mini jobs' (mini-llocs de treball), que es van crear a Alemanya el 2003 com a mesura per aturar la desocupació i l'economia submergida.
S'estudia la seva implantació en aquest sector a Espanya al llarg d'aquest 2013, aprofitant un període de majors vendes en el comerç, per després aplicar també la resta de l'any.
De moment, segons fonts coneixedores de les negociacions, s'estudia que comencin a aplicar-se aquest tipus de contractes a caixers i als empleats que treballen com reposadors.
Liquidar diàriament amb el treballador
Segons les fonts sindicals consultades per ECD, aquesta fórmula consisteix en contractes amb un sou màxim de 400 euros mensuals per a ocupacions de "escassa consideració" en què el treballador no paga impostos i abona les cotitzacions socials de forma voluntària.
Fins ara, la majoria dels empleats dels grans magatzems tenen contractes a temps parcial, d'al voltant de 35-40 hores mensuals. Ara, es planteja poder liquidar amb el treballador diàriament i que no tingui cap obligació contractual amb l'empresa.
Els ERO estan sobre la taula
Tal com es va explicar en aquestes pàgines, des que la crisi va refermar sobre el comerç, el sector dels grans magatzems té sobre el fantasma de les regulacions d'ocupació, segons fonts pròximes a ANGED, la patronal del ram.
La reducció d'ocupació podia arribar a tot el sector sense excepció, i des de fa dos anys l'esborrany d'un ERO està sobre la taula de diverses empreses. La caiguda de les vendes en un 35% i el brutal descens dels marges (més del 50%) en els últims quatre anys han posat la caixa de les grans superfícies contra les cordes.
Un expedient de regulació d'ocupació en aquest sector tindria un efecte d'imatge demolidor amb vista a la confiança dels consumidors. A més, per lleu que fos afectaria a milers de persones ja que en aquest ram s'empren 230.000 persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS