dijous, 14 de febrer del 2013

El que cal saber i ningú t'explica sobre assegurances. Les 3 veritats del banquer: El secret de les assegurances dels bancs.




En els últims temps, els bancs s'han llançat a la conquesta del sector assegurador. Les seves principals armes de captació de pòlisses són la imposició i la caça i captura del client, entre altres males arts, de les quals parlarem més endavant.

Quan venen aquestes pòlisses, no compten tota la veritat sobre elles. Per norma general, els productes que col · loquen beneficien principalment a l'Entitat i no tant a l'assegurat. En el post d'avui, parlarem de les 3 veritats de les pòlisses del banquer:


Veritat N º 1 - Pòlissa d'assegurança de vida: El capital que exigeixen contractar és el total del deute a més de la inclusió d'una clàusula hipotecària a favor del banc. En cas de mort o d'invalidesa de l'assegurat, el que cobra és l'entitat bancària. Fins aquí tot clar.No obstant això, el que no t'expliquen és que, donat el cas, a qui li toca pagar els impostos és al beneficiari. És a dir, l'import rescatat suposaria un augment del patrimoni de beneficiari pel que ha de tributar en la casella de "capital mobiliari" de la Declaració de la Renda. Així que el beneficiari, en l'exercici fiscal següent al rescat de l'assegurança de vida, haurà de preparar-se per pagar a Hisenda una quantitat que, segons les circumstàncies personals del beneficiari, pot ser important.Al final, amb la Clàusula hipotecària baixa la Hipoteca, el banc cobra, però el beneficiari ha de reunir en pocs mesos bastants diners per poder fer front als impostos derivats del cobrament de l'assegurança. En moltes d'aquestes ocasions, aquest acaba demanant un préstec al propi banc.Resultat: Doble guany per l'entitat bancària. ¿Casualitat?Veritat N º 2 - Pòlissa d'assegurança de llar: Els bancs exigeixen posar com a capital de Continent el 100% de la hipoteca. Però això és un error ja que cap companyia d'assegurances pagarà aquesta quantitat. El capital de continent (veure) es refereix al que costaria construir de nou el seu habitatge, materials i mà d'obra. No inclouria ni el valor del sòl ni la comissió del promotor i tampoc els impostos per la compra-venda que entren en el preu de compra de l'habitatge i, per tant, en l'import del Préstec Hipotecari.


Per tant, amb aquesta pràctica, s'estaria incorrent en un supraseguro pel qual el prenedor paga més innecessàriament. Aquí el banc és l'únic que es beneficia ja que la prima de l'assegurança és més cara i, per tant, la seva comissió és major.Resultat: El banc guanya més, el client paga més. Més casualitat?Veritat N º 3 - Pòlissa d'assegurança de cotxe: Les males arts utilitzades pels bancs per intentar vendre'ns són tan variades que donarà per un post complet. Entre alguna, hi ha la famosa devolució del rebut per tenir l'oportunitat de dir-li al client que la seva companyia actual li està cobrant molt. No obstant això, quan renten el cervell als seus clients obliden dir-los que ells es limiten a cobrar la comissió a canvi de no fer cap tasca.


Quan ocorre un sinistre, el client se sent perdut ja que a la seva oficina bancària, la que li venia amb tanta insistència l'assegurança, li remeten a una plataforma d'Atenció al client. Per accedir a aquests serveis, normalment cal trucar a un número 902 que paga el client, a 0,50 euro / minut des d'un mòbil. Aquestes trucades solen tenir una durada entre 6-10 minuts. Feu els comptes.


Un cop més, el banc hi guanya perquè cobra la seva comissió però no realitza cap tasca d'assessorament, ni atén sinistres ni revisa les pòlisses del client. Quan vénen els problemes, el client ha de buscar-se la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS