dijous, 7 de febrer del 2013

El projecte per fer públiques les nòmines dels diputats, podria no ser viable: hi ha traves legals per fer-ho, ja que la publicació d'aquests documents suposaria una 'vulneració' a la intimitat dels parlamentaris.




El passat 10 de gener, en la primera reunió de la Mesa del Congrés després del 'aturada' nadalenc, Jesús Posada ja va advertir que la seva aplicació havia de ser "irreprotxable jurídicament". A més, ha recordat que "tampoc sembla que sigui la regla general en la majoria de les Cambres parlamentàries ni en altres institucions del país"
Segons ha pogut saber El Confidencial Digital, el president de la Cambra i els membres de la Mesa (del PP, PSOE i CiU) estan analitzant la possibilitat que hi hagi traves legals per a la publicació a la web del parlament les nòmines dels seus senyories, ja que això podria suposar vulnerar els seus drets d'intimitat.
Es publicarien extres per assumptes familiars, altres sous ...
Les fonts consultades per aquest diari expliquen que "en algunes nòmines dels diputats s'inclouen dades confidencials, com l'ajuda econòmica que perceben per tenir persones dependents al seu càrrec, per malalties, etc".
A més, alguns parlamentaris "han decidit cobrar un altre sou, i no el que els correspon com a diputats, de manera que no tindrien l'obligació de donar a conèixer la nòmina que reben d'un altre lloc que no fos la Cambra".
Hi ha d'haver unanimitat en tota la Mesa
A més de les traves legals que pot tenir la publicació de les nòmines dels diputats, la iniciativa d'UPyD també haurà d'obtenir el suport de tots els membres de la Mesa per tirar endavant.
En aquest sentit, des del Congrés ressalten que "aquest projecte no pot crear conflicte entre els parlamentaris, de manera que només tirarà endavant si hi ha un acord entre PP, PSOE, i CiU".
Un pas més per a una major transparència de la Cambra
La iniciativa del partit que dirigeix ​​Rosa Díez va ser admesa a tràmit per part de la Mesa com "un intent més de donar major transparència al Congrés dels Diputats".
En aquest sentit, les fonts consultades per ECD destaquen que "des de 2010 ja són visibles les declaracions dels béns de tots els diputats, però entrem a l'anàlisi d'aquesta proposta per intentar dotar de més transparència a aquesta institució".
Per complir amb aquest objectiu, l'entorn del president de la Cambra, Jesús Posada, ha explicat a aquest confidencial que "a finals del primer semestre de l'any es farà públic un informe al Ple, amb el compliment dels pressupostos assignats per part del Congrés ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS