dimecres, 6 de febrer del 2013

Defensa gasta més de tres milions a contractar seguretat privada per als seus hospitals militars. En l'adjudicació d'aquest contracte per al 2012, l'empresa Esabe es va portar vuit dels deu lots. La seva cúpula va ser detinguda el passat mes de desembre per frau a la seguretat social, entre d'altres delictes.




  Inclou la vigilància de deu centres, que es reparteixen entre Ombuds i Eulen
    
Durant 2012 i 2011 es va contractar el mateix servei per un preu similar
El Ministeri de Defensa ha contractat a dues empreses de seguretat privada perquè s'encarreguin, durant 2013, del servei de vigilància amb armes a hospitals i centres sanitaris militars. El contracte, que estava pressupostat en 3.668.390 euros, costarà finalment 3.331.624 euros, i inclou la seguretat de deu centres sanitaris dependents del ministeri a Madrid, Còrdova, Burgos, Sant Ferran, Ceuta i Melilla. El lot més important és el que correspon a l'Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla a Madrid, on aquest servei extern costa més d'un milió d'euros.
L'adquisició externa d'aquest servei no és nova. El BOE recull adjudicacions gairebé idèntiques per a la seguretat d'aquests centres durant 2011 i 2012, en ambdós casos sota govern socialista. El preu era molt similar: 3.710.740 euros pressupostats per al 2012 i 3.744.729,49 per al 2011, encara que finalment es van tancar els contractes per 3.268.814,25 i 3.200.115,8 euros, respectivament.
NOMS IMPORTANTS EN LES EMPRESES ADJUDICATÀRIES
Les empreses adjudicatorias són Ombuds i, en menor mesura, Eulen. La primera es porta vuit dels deu lots, el que suma gairebé tres milions. La segona es queden amb una mica més de 373.000 euros. El conseller delegat de Ombuds és Rodrigo Cortina López, fill d'Antonio Cortina Prieto, que consta com apoderat de la signatura i que va estar molt vinculat a Fraga durant les primeres passes d'Aliança Popular (AP). El germà d'Antonio Cortina i, per tant, oncle del seu fill Rodrigo, és Jose Luis Cortina, comandant del Cesid el 23-F, detingut i empresonat per la seva participació en el cop d'estat, encara que finalment va ser absolt per un tribunal militar.
Entre els consellers de Ombuds també es troba Antonio Eraso Campuzano, de família noble (el seu enllaç al gener del 66 van acudir ministres-entre ells Carrero Blanco-, ambaixadors, comtes, marquesos i fins al rei Humbert de Itàlia) i amic del rei Joan Carles, amb qui va compartir infància a Estoril gràcies a l'amistat que unia els seus pares amb els Comtes de Barcelona.
El germà d'Antonio Eraso, Eduardo, és un dels 71 imputats pel cas Gürtel. Segons la policia, Eduardo Eraso va col · laborar amb Correa per desviar els guanys de la trama a Suïssa. Només el 2004, segons les mateixes fonts, hauria tret d'Espanya 18 milions d'euros i ell s'hauria embutxacat 270.000 euros per aquests serveis.
Eulen, l'altra empresa adjudicatària, compta en la seva plantilla amb Micaela Núñez Feijoo, germana del president gallec. Aquesta relació ja va ser denunciada a compte d'unes adjudicacions de la Xunta a l'empresa, que es va defensar argumentant que Miquela era directora provincial a Ourense i Pontevedra i que no havia tracte de favor cap a l'empresa, que havia vist rebaixats els seus ingressos per contractes públics en els últims temps.
En l'adjudicació d'aquest contracte per al 2012, l'empresa Esabe es va portar vuit dels deu lots. La seva cúpula va ser detinguda el passat mes de desembre per frau a la seguretat social, entre d'altres delictes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS