dimecres, 6 de febrer del 2013

El PP veta que Rajoy comparegui al Congrés pel 'cas Bárcenas'. La compareixença del president per retre comptes per la corrupció ha estat recolzada per tota la resta dels grups de la Cambra.




El PP ha rebutjat aquest dimarts a la Junta de Portaveus del Congrés que el president del Govern, Mariano Rajoy, comparegui a la cambra baixa per donar explicacions sobre el cas de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, l'amnistia fiscal i la corrupció en general i també ha impedit que el Ple debati la setmana sobre la creació d'una comissió d'investigació relativa a l'amnistia fiscal. La compareixença de Rajoy per retre comptes per la corrupció en general i en particular per l'amnistia fiscal i el 'cas Bárcenas' havia estat sol · licitada pel Esquerra Plural, juntament amb el Grup Mixt, i el PSOE, respectivament. Totes han rebut el suport de la resta de l'oposició, però s'han topat amb la negativa de la majoria absoluta del PP.
La inclusió del debat sobre la comissió d'investigació que han sol · licitat els socialistes sobre l'amnistia fiscal a la qual podria haver-se acollit l'extresorer del PP tampoc ha sortit endavant pel vot en contra del partit que sustenta el Govern. En aquest assumpte, CiU i PNB han optat per l'abstenció, i resta de l'oposició ha donat suport a la petició del PSOE.
Per la seva banda, la Mesa del Congrés ha qualificat la petició d'una comissió d'investigació sobre tots els casos de corrupció que havien registrat Esquerra Plural i el Grup Mixt. La propera setmana, la Junta de Portaveus haurà de debatre si inclou la seva discussió en l'ordre del dia del Ple següent.
En la seva reunió d'aquest dimarts, la Junta de Portaveus també ha rebutjat, gràcies als vots del PP, la sol · licitud del PSOE perquè el cap de l'Executiu doni explicacions sobre el resultat de les seves política d'ocupació, arran de les dades llançades per l'última Enquesta de Població Activa (EPA), que van col · locar a Espanya a la vora dels sis milions d'aturats.
L'oposició, indignada
Però és el rebuig al fet que Rajoy comparegui sobre el 'cas Bárcenas' el que més ha indignat tant el PSOE com a altres grups de l'oposició. La portaveu socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, creu que "cada minut, cada hora i cada dia que passa" es fa més necessari que el president doni explicacions i es conegui la veritat sobre les noves dades que es van coneixent entorn del ' cas Bárcenas ', i no es passi de negar la veracitat dels documents publicats a assegurar, com va fer aquest dilluns des de Berlín i no des del seu país, que "tot és fals, excepte algunes coses".
Segons ha defensat, negar-se a comparèixer al Congrés i davant els mitjans de comunicació el passat dissabte després de la reunió del seu Comitè Executiu Nacional no fa més que "empitjorar" la ja de per si "crítica" situació d'un Rajoy "al que ja ningú a Espanya creu "i que ha quedat" inhabilitat ". I per això és pel que ha justificat el fet que Rubalcaba demanés aquest cap de setmana a Rajoy que presentés la seva dimissió. Ara bé, preguntada sobre si el PSOE es planteja presentar una moció de censura, Rodríguez ha recalcat que aquesta és una possibilitat sobre la qual no han pres encara una decisió.
Preguntada sobre el fet que Hisenda hagi denegat Bárcenas l'amnistia fiscal, Soraya Rodríguez ha acusat el Govern de "mentir" ja que aquest mateix dilluns ha assegurat que l'extresorer del PP no s'havia acollit a aquesta mesura. "El Govern ha mentit en aquest tema des del principi. No crec res Bárcenas, però el més dur és que ja no crec res del que digui Montoro, que ha estat enxampat amb les mans a la massa fent un vestit a mida dels defraudadors ", ha sentenciat la diputada del PSOE, que ha insistit que el millor que pot dir ara mateix el titular d'Hisenda és que dimiteix. Com a molt es tem que això no passarà, Rodríguez ha indicat que el PSOE demanarà la setmana que ve al Ple del Congrés la reprovació de Montoro perquè no pot romandre en el càrrec que ocupa "ni un minut més".
La parlamentària socialista ha lamentat que el PP, en lloc de querellar-se contra el que va ser el seu tresorer durant més de vint anys, Luis Bárcenas, vagi amb ell a la televisió, en al · lusió a les entrevistes que tant ell com Cospedal van concedir a la nit dilluns.
'Intent de linxament' de Rajoy
A Soraya Rodríguez li ha respost el portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, que ha acusat el PSOE de promoure un "intent de linxament" del president del Govern, Mariano Rajoy, recolzant-se en "insídies" amb l'únic objectiu de " arribar al poder ", alhora que ha celebrat que la Fiscalia Anticorrupció hagi demanat al PP seus pagaments dels últims 13 anys i citat al seu extresorer Luis Bárcenas perquè cal que s'aclareixi" la veritat ".
"Nosaltres necessitem la veritat", ha proclamat Alonso i ha carregat contra el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per voler "desestabilitzar el Govern i el país" i intentar "obrir causes generals" erigint-se en "gran inquisidor" i dient "qui és honrat i qui no ho és". Després retreure als socialistes que, en funció de la seva conveniència, donin o no "crèdit a un senyor com Bárcenas", el dirigent popular ha subratllat que el líder del PSOE no vol "saber la veritat, sinó intentar arribar al poder" .
Segons la seva opinió, qui sí persegueix la veritat és el partit que presideix Mariano Rajoy, que està "desitjant que es conegui tot" per al que posarà a disposició de la Justícia la comptabilitat que ja va ser fiscalitzada pel Tribunal de Comptes. "Bárcenas diu que no és l'autor d'uns papers que ja es coneixen com els papers de Bárcenas. Això és un embolic ", ha reconegut Alonso, que, en aquest context, ha deixat clar que al seu partit li" sembla molt bé "l'actuació empresa per la Fiscalia Anticorrupció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS