divendres, 11 de gener del 2013

"Vosaltres sou espanyolistes i nosaltres federalistes". La negativa del PSC a la proposta del PP de Catalunya per fer un front anti-CiU.




PP i PSC no faran front comú el proper dia 23, al Parlament de Catalunya, davant la declaració de sobirania que preparen CiU i ERC. Alicia Sánchez-Camacho i el seu equip van intentar pactar amb els socialistes, però van rebre una contundent negativa, en considerar Pere Navarro que els dos partits "no representen el mateix".
Segons ha sabut El Confidencial Digital, les direccions regionals del PP i del PSC a Catalunya han mantingut diverses reunions després de les eleccions del passat 25 de novembre, amb l'objectiu d'intentar acostar postures davant el desafiament independentista liderat per Artur Mas.
En concret, des del PP català es va proposar el PSC de Pere Navarro crear un "front comú" al Parlament per aquesta legislatura, protagonitzant una oposició dura davant el Govern de CiU recolzat per ERC.
L'objectiu era, segons les fonts populars consultades, "portar un discurs unitari a la Cambra, en vista de les mesures que vol impulsar el Govern de Mas", com la declaració sobiranista que es durà a terme el proper dia 23.
"Vosaltres sou espanyolistes i nosaltres federalistes"
La resposta de la direcció del PSC, con Pere Navarro al capdavant, va ser negativa en totes les reunions i converses entre les dues cúpules.
El motiu dels socialistes per rebutjar qualsevol tipus de pacte amb el PP va ser la "diferent estratègia política per a Catalunya" que tenien tots dos partits, que "no representen el mateix" a la regió.
De fet, un dels arguments més repetits pels dirigents socialistes amb els quals ha tingut contacte l'equip d'Alicia Sánchez-Camacho ha estat el següent: "Mas i ERC són independentistes, vosaltres espanyolistes i nosaltres federalistes, de manera que defensem models diferents ".
Per aquest motiu, segons els líders del PSC, "és impossible arribar a un acord amb el PP per defensar el mateix al Parlament, ja que cada un té uns interessos diferents per Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS