divendres, 11 de gener del 2013

El president de Eulen David Álvarez es puja el sou dos milions d'euros el salari i duplica la nòmina de la seva filla, enmig d'un ERO mentre planeja acomiadaments i rebaixes de sou del 40% als treballadors de la T4.




El president del Grup Eulen, David Álvarez, s'ha triplicat el sou a la meitat de les dificultats econòmiques de l'empresa. El patriarca de la companyia de seguretat i neteja s'enfronta a la vaga indefinida dels seus treballadors a la T4 de Barajas després anunciar una baixada de sou del 40% i un procés d'acomiadaments mitjançant un ERO. No obstant això, en una junta d'accionistes celebrada el passat 28 de desembre, Álvarez va aprovar una pujada de sou per a ell de 1.750.000 anuals i duplicar el salari de la seva filla perquè ingressi 460.000 euros més, segons recull el document a què ha tingut accés Vozpópuli.
L'empresa justifica la pujada conjunta de sou de 2.210.000 euros de tots dos en "la seva participació i dedicació, així en com els mèrits i valors contrets", segons recull el document ratificat en la junta.
Amb aquest repartiment:

    
El president de la companyia, David Álvarez, passa de tenir un salari de 860.000 euros anuals a tenir una nòmina de 2,6 milions d'euros bruts a l'any
    
La vicepresidenta de la companyia, la seva filla María José Álvarez, afegeix als seus 430.000 euros fixos i els 166.000 variables que ja cobrava segons la memòria corporativa de 2011, a ingressar ara més d'un milió d'euros anuals.
La pujada de sou de la cúpula d'una empresa que compta amb 81.000 empleats contrasta amb la rebaixa de salari que pretén aplicar als seus treballadors a l'aeroport de Barajas. Segons fonts del comitè d'empresa, la companyia pretén aplicar una reducció "d'uns 400 a 500 euros al mes a treballadors que cobren una mitjana de 1.200 euros", mentre que en el cas dels empleats del cap de setmana la retallada "serà de uns 300 euros, quan cobren entre 800 i 900 euros ".
La família que dirigeix ​​la multinacional de seguretat i neteja, una empresa clau per al funcionament de Barajas, manté una guerra oberta pel control de la companyia des de fa ja diversos mesos amb els seus propis fills. Cinc dels hereus del patriarca qüestionen la gestió i el repartiment accionarial del seu pare, David Álvarez, de 85 anys qui a més és conseller independent d'Enagás (càrrec pel qual s'embutxaca altres 64.000 euros anuals). Al seu costat s'han alineat els seus dos fills (María José i Jesús David).
En la junta d'accionistes que es va celebrar al tancament del passat any, els fills rebels d'Álvarez van retreure les mesures adoptades per la cúpula de l'empresa que ha donat llum verd no només a les noves retribucions sinó també, entre altres coses, a un contracte de patrocini amb la Fundació Institut Bíblic Oriental, segons revelen assistents a aquesta junta. Segons aquestes mateixes fonts, van acusar el pare de "treure béns de la societat en el seu profit exclusiu i de forma concertada amb els administradors".
Després de l'última votació, ara, el poder repartit en Eulen de la següent manera: el president i els seus dos fills acumulen el 60% dels vots mentre que els crítics sumen un 33,6%.
El Grup Eulen és la primera empresa de serveis de neteja, seguretat privada, serveis sociosanitaris, serveis auxiliars i manteniment del país. Segons els seus propis balanços, la companyia va aconseguir l'any 2011 unes vendes consolidades de 1.348 milions d'euros. Segons les seves últimes xifres, l'empresa compta amb una plantilla de gairebé 81.000 treballadors repartits entre els 49.220 que empra a Espanya i els 31.372 contractats a l'estranger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS