divendres, 11 de gener del 2013

Les persones que guanyin menys de 16.000 euros a l'any tindran justícia gratis. El llindar per accedir a la justícia gratuïta passa de dues vegades el salari mínim interprofessional, que són 14.910,28 euros.




En concret, el llindar per accedir a la justícia gratuïta passa de dues vegades el salari mínim interprofessional (SMI), que són 14.910,28 euros, a 2,5 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), que sumen 15.975 , 33 euros.

A més, circumstàncies especials, familiars, de salut o de discapacitat tindran cobertura amb ingressos de fins a cinc vegades l'IPREM (31.950,65 euros). Així mateix, en famílies de quatre o més membres la referència per beneficiar-se de justícia gratuïta passa a ser el triple de l'IPREM (19.170,39 euros).

L'avantprojecte manté el reconeixement del dret a la justícia gratuïta dels treballadors i beneficiaris del sistema de Seguretat Social en la primera instància de l'ordre social. En els escassos casos en que els que recorren a suplicació són els treballadors tindran una exempció del 60% de la taxa prevista.

A més, Creu Roja, les associacions en defensa de les persones amb discapacitat, els sindicats i els representants dels treballadors, així com les entitats gestores de la Seguretat Social tenen dret a la justícia gratuïta sempre que s'exerceixin accions en defensa dels seus interessos específics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS