dimecres, 30 de gener del 2013

Urkullu aprofita la seva entrevista amb Rajoy per exposar de nou el seu projecte d'autogovern. Urkullu ha demanat una revisió del concert econòmic del País Basc, a més de denunciar la "tabula rasa" de l'Executiu en matèria de política educativa o sanitària.




El lehendakari, Íñigo Urkullu, ha assegurat aquest dimecres que mantindrà un canal personal de comunicació amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per avançar en el procés de pau i normalització al País Basc, però ha emmarcat en la "discreció" i la lleialtat les converses sobre aquest tema.

Així s'ha expressat avui Urkullu en la roda de premsa oferta al Palau de la Moncloa, després de reunir per primera vegada des que va guanyar les eleccions amb el president del Govern en un dinar de treball que s'ha prolongat durant al voltant de tres hores.

Urkullu ha presentat avui a Rajoy seves reivindicacions d'autogovern i ha denunciat la "tabula rasa" de l'Executiu en matèria educativa o sanitària, però ha valorat les "portes per a l'acord" obertes en aspectes com la necessitat de convocar la Comissió Mixta del Concert Econòmic que abordi el Contingent basc.

Rajoy ha rebut Urkullu a l'entrada del Palau de la Moncloa a les 13.30 hores i tots dos s'han deixat fotografiar per als mitjans gràfics flanquejats per la bandera espanyola i la 'ikuriña' abans de començar el dinar de treball, en què han degustat carxofes i xai.

Durant aquest menjar tots dos mandataris han parlat sobre molt diversos assumptes, entre ells la situació econòmica i possibles solucions per superar la crisi. Això sí, Urkullu també ha acudit per parlar sobre l '"oportunitat històrica" per consolidar la pau. "Un dels eixos fonamentals de la tasca de la legislatura gira al voltant de la pau, els drets humans i la convivència", va dir el lehendakari abans d'aquesta trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS