dimecres, 16 de gener del 2013

Unes han estat víctimes de la seva ambició i altres de la crisi, Les 5 promeses televisives que ho tenien tot per triomfar, però que es van estavellar, per què?. Des Beatriz Montañez, que va deixar 'El Intermedio' i només ha fet un anunci de compreses, a Adriana Abenia, que ha tingut dos intents a 'Sálvame', però que no ha acabat de quallar.




Joves, atractius, professionals i talentosos. Tenien el món de la TV als seus peus però, de cop i volta, han desaparegut de la petita pantalla. Per què? ¿Què els ha passat? Quin estat el seu 'pecat'? Tenen possibilitats de tornar?
No negarem que a la nostra televisió hi ha un absolut estancament de rostres populars. Són sempre els mateixos els que acaben presentant els programes. No s'arrisca i no té res a veure amb la crisi, això porta passant molt de temps. Som així, ens costa confiar en els nouvinguts.
Però també és veritat que cada any, les televisions solen apostar per, almenys, un rostre nou al de convertir en estrella. Normalment, aquestes promeses solen venir avalades per una fructífera carrera o bé a la ràdio, o bé en qualsevol canal de la Forta. Quan fan el salt a les generalistes, ho solen fer com col · laboradors o, als màxim, col · presentadors, gairebé mai com a caps de cartell. Per això, si funcionen, se'ls dóna més responsabilitat (o si són noies i estan molt 'bones', arriba Vasile i els ofereix un contracte milionari per explotar fins l'esgotament).
Només en la ficció se solen donar habitualment més oportunitats als talents novells. Al entreteniment, repetim, hi ha poques opcions. I dels que les aconsegueixen, d'aquells que passen el sedàs i s'estrenen davant les càmeres, són comptats els que superen els seus primers anys de vida professional.
Recentment hem vist casos de personatges als quals se'ls vaticinava un futur esplèndid però que s'han quedat en terra de ningú. Alguns han desaparegut, altres han tornat als seus orígens i altres s'han convertit, potser a desgrat, en un tipus de 'estrella' bastant diferent del que esperaven. Vegem, doncs, els cinc casos més destacats de joves promeses de la TV que no han arribat a bon port i analitzem els perquès de la seva destinació.
Pilar Rubio: El renéixer
El d'aquesta dona ja sona a acudit. Protagonitza una de cada tres llistes però és que és inevitable. Què més es pot dir d'ella? El 2010 semblava que s'anava a menjar el món, que Paula Vázquez, al seu costat quedaria per servir cafès. Tenia el món als seus peus quan el mecenes de Vasile ens 'va obligar' a veure com una Megastar. Però va arribar 'OT2011' i tot es va torçar. Des de llavors no aixeca cap i fins i tot, a finals de 2012, T5 li va donar la puntada televisiva.
El seu problema, ja ho hem dit mil vegades, és que el paper de protagonista li estava gran. no estava preparada. Però no. En aquesta ocasió no anem a criticar. Tot el contrari. La seva relació amb Sergio Ramos i, sobretot, la seva presència a la cerimònia de la Pilota d'Or com a acompanyant del seu noi, l'han convertit, així, de sobte, en nova noia de moda. No com professional, sinó com a musa del paper cuixé però això que res.
Sí, Pilar Rubio va ser una decepció però, d'aquesta llista, és l'única a la qual realment li vaticino un renéixer, una segona oportunitat i una llarga vida davant les càmeres. Ens alegrarem de veure-ho.

José Ángel Leiras: Uns són eterns, altres no.
José Ángel Leiras va ser una espècie de noi per a tot a TVE. Li vèiem com un deixeble aplicat de Ramón García però amb gràcia. Primer es va fer molt popular 'La Mañana de la 1' arribant a substituir ocasionalment a la mateixa Mariló Montero. Però el presentador va tocar la fama amb '+ Gent', programa de les tardes del que va ser substituït al setembre de 2012 per Anne Igartiburu (qui, per cert, ha empitjorat l'audiència de l'espai, en comparació a la que feia amb Leira al capdavant ).
Aquest és l'exemple que a la pública, hi ha uns que, independentment del govern de torn, són intocables i altres, sense saber ben bé per què (o no ens atrevim a preguntar), passen a ser caps de turc.
Però que ningú es preocupi per Leira. Potser triguem una mica en tornar a veure'l en una generalista però passarà. De moment, avui 16 de gener de 2013, estrenarà un nou espai, 'Objectiu', a Canal Extremadura.
Josep Lobató: Cadascú al seu lloc
Cas estrany el d'aquest noi. Quan el vam conèixer a nivell general, ja era tot un nom a Catalunya, gràcies a programes televisius com FlaixMania 'en Flaiz TV, i sobretot per la ràdio local. Però va ser el 'Posa't a prova' d'Europa FM que el va convertir en una estrella absoluta de les ones. Com tenia bona planta, el 2007, Quatre va fitxar com rostre fix de la cadena, fent-li responsable d'espais com 'Money, Money', 'Circus. Més difícil encara ',' La batalla dels cors ', '20p' i El que digui la rossa '. Gairebé tots van ser pseudo fracassos d'audiència.
Lobató va arribar per esdevenir el nou Jesús Vázquez però es va quedar en el camí. Potser el seu problema és que va arribar a Quatre quan la cadena encara no estava assentada i eren pocs els espais que arribaven a quallar. De moment, el presentador ha tornat a les Ones i està assentat a Happy FM.
Adriana Abenia: L'ambició rossa.
Ja ho va dir quan era la reportera bromista de 'Sálvame'. El seu objectiu era tenir un espai propi i ser una Megastar. Per aquella època, pocs dubtem que el seu desig no es complís. Tenia el perfil típic de noia 'Vasile': maca, sexy i graciosilla. Però alguna cosa va passar i el seu destí es va truncar.
Abenia va arribar a T5 després d'haver triomfat a Aragó Televisió i d'haver gaudit d'una fructífera carrera com a model. A 'Sálvame' es va dedicar a fer reportatges amb fortuna i va arribar a ser la 'noia favorita' de polítics i reialesa (fins a la princesa Letizia es parava a saludar). Després recuperar d'una crisi d'ansietat, deguda a l'estrès, la rossa va ser substituïda,, sense raó aparent, per l'ex concursant de 'GH', Chiqui. Deu mesos després, La Fàbrica de la Tele la va tornar a cridar i li va encarregar ser la portaveu de les xarxes socials al 'Deluxe'. La seva participació en el magazine dels divendres, però, va ser minvant i últimament la veiem poc.
Beatriz Montañez: Mals temps per arriscar.
Va ser un dels 'xocs' del 2011. Beatriz Montañez, la mítica 'xinesa' de 'El Intermedio' s'acomiadava del programa després de cinc anys de triomfs a laSexta. Ella va al · legar aleshores que "estava cansada" de fer el mateix i que volia centrar-se en la seva carrera com a actriu. Des de llavors l'hem vist en un anunci de compreses i ha protagonitzat una pel · lícula titulada '88 'que jo ni sabia que existia.
Estar mitja dècada en el mateix programa pot arribar a avorrir ia esgotar però, aquesta és la pitjor època per fer-se el 'valent'. Les coses estan molt malament per a tothom i més per als actors (sobretot per a una que ja està encasellada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS