dimecres, 16 de gener del 2013

El extresorer del PP Luis Bárcenas íntim del Sr Rajoy el qual va arribar a dir que donava la cara per la seva innocència i que no ho anava a fer fora del partit; va arribar a tenir 22 milions en un compte a Suïssa.




L'ex tresorer nacional del PP i exsenador Luis Bárcenas, l'exdiputat popular Jesús Merino i l'exregidor d'aquesta formació a Estepona (Màlaga) Ricardo Galeote tornen a estar imputats pels delictes de suborn, frau fiscal i blanqueig de capitals. Així ho va anunciar ahir la Secció Quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional, que va ordenar reobrir les investigacions sobre les irregularitats que haurien comès exalts càrrec del PP en el marc de la trama Gürtel. El tribunal ha acceptat els recursos presentats per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat contra la decisió de l'anterior instructor de la causa al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Antonio Pedreira, d'arxivar el procediment-adoptat el passat 1 de setembre - perquè considera que no hi havia indicis de delicte.
La interlocutòria de la Secció Quarta estableix que quan el jutge Pedreira va decretar l'arxiu no tenia "competència objectiva" per a això ja que el TSJM ja havia decidit inhibir-se de la causa, que va recaure finalment en el Jutjat Central d'Instrucció número 5. Segons l'opinió de l'Audiència Nacional la decisió de Pedreira "sobrepassar" les previsions que l'obligaven a emprendre únicament "actuacions de pràctica imprescindible" i "no era ni urgent ni inajornable".
Així, els magistrats entenen que el TSJM va perdre la competència objectiva sobre la causa, o bé el 8 de juny, quan la Sala Civil i Penal del tribunal madrileny va decidir inhibir o el 20 de juliol de 2011, quan es van rebutjar els recursos presentats contra la inhibició.
En cap cas la data que fixa la pèrdua de competència seria la del 3 de febrer de 2012 com defensava Pedreira quan sobreseure la causa respecte als tres populars, de manera que el jutge del TSJM hauria d'haver cessat "tota activitat instructora en la causa ".
ANTECEDENTS DELS ACUSATS En el cas de l'extresorer del PP, Pedreira va acordar el sobreseïment provisional de les actuacions relacionades amb Bárcenas, estimant així la petició de la defensa d'arxivar el cas. En aquest sentit, argumentava que en les actuacions no havia quedat acreditat que les anotacions L, LB i Luis el Cabrón-que el cap de la trama, Francisco Correa, havia realitzat en la comptabilitat de les seves empreses-fessin referència l'exsenador. Pedreira sostenia que l'apunt en el qual s'indicava que l'esmentat Luis havia percebut 72.000 euros es va fer tres anys després que finalitzés la relació entre les empreses de la trama Gürtel i Bárcenas, "de manera que no té sentit" que l'exsenador percebés aquesta quantitat.
Pel que fa a Merino, el magistrat argumentava que no existien indicis que li vinculessin amb la trama de corrupció perquè en la documentació que obra en les actuacions no apareix cap indici de "connexitat entre el càrrec de diputat" i "l'adjudicació d'obres o altres contractes ". En la comptabilitat B de Correa figuraven diversos apunts amb les inicials J i JM que acompanyaven anotacions d'assumptes, localitats i expedients relacionats amb les activitats de la trama. També apareixia l'anotació Jesús Merino, encara que Pedreira va entendre que havia de considerar com "corresponent a una altra persona diferent".
En relació amb Galeote, el jutge del TSJM va acordar el sobreseïment de la causa en considerar que els indicis que pesaven contra ell no havien aconseguit "la solidesa i contundència incriminatòria" suficient. L'acusació contra l'exregidor d'Estepona es basava en que l'Ajuntament hauria comprat a moquetes i cortines a un preu menor al de mercat a l'empresa Special Events carpes, la destinació era el Palau d'Exposicions i Congressos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS