dijous, 10 de gener del 2013

Una diputada regional destitueix una companya del PP per cobrar el seu sou.



És el tercer cas d'una diputada del Partit Popular de Castella-la Manxa que s'allibera com a regidor per esquivar la 'dieta Cospedal', tot i que ara amb l'agreujant que, per això, María José Ciutat Zariquiegui ha hagut de cessar primer a una altra regidor del seu partit que ja tenia aquesta condició en règim de dedicació exclusiva.
Va passar el passat 28 de desembre, just l'endemà que les Corts castellà-manxegues aprovessin el nou règim retributiu dels diputats de la regió, pel qual han passat de cobrar uns 1.550 euros al mes de mitjana: 955 d'indemnització fixa i uns 600 euros en dietes, enfront dels 3.650 euros amb què comptaven fins ara de salari mensual fix.
Aquest dia, María José Ciutat, regidor portaveu de l'oposició i diputada regional del PP, va sol · licitar per escrit el cessament de la seva companya Maria de Gràcia Casado Albertos com "regidor alliberada en règim de dedicació exclusiva, amb efecte del dia 1 gener 2013 ". Així es pot llegir en la carta que va remetre llavors l'alcalde de la ciutat, Joaquim Bell, ia la qual ha tingut accés El Confidencial i en la qual, tot seguit, sol · licita la seva "alta com alliberada del grup municipal popular en règim de dedicació exclusiva ". Una carambola política que confirma de nou les sospites que ve denunciant el Partit Socialista de Castella-la Manxa des de fa mesos en argumentar que la 'dieta Cospedal' perjudicarà, sobretot, als diputats del PSOE, que, majoritàriament, no tenen altres responsabilitats polítiques a nivell local o regional amb què blindar davant la retallada del sou.
2.372 euros de sou compatibles amb les Corts
Puertollano és una ciutat de 50.000 habitants en la qual el Partit Popular està a l'oposició, de manera que aquesta agrupació només té dret a un regidor alliberat. La petició de María José Ciutat ja ha estat tramitada pel consistori i aprovada, mitjançant un altre escrit, tant per l'alcalde com pel secretari de l'Ajuntament. La regidora ha seguit així els passos dels seus companys Carlos Velázquez, alcalde de Seseña, i Adela de la Torre, alcaldessa de Brihuega, que van ser els primers a posar en pràctica aquesta tàctica per carregar a les arques municipals el que s'estalvia el Parlament de Castella-la Manxa. El primer es va alliberar al seu Ajuntament el 27 de desembre i es va fixar per a si mateix una nova retribució anual de 40.000 euros compatible amb els seus emoluments com a diputat. La segona cobra, des del passat 1 de gener, 31.000 euros del seu consistori, també compatibles amb les Corts.
Si s'escau, María José Ciutat cobrarà a partir d'ara 2.372 euros de l'Ajuntament de Puertollano que podrà compatibilitzar amb els 1.550 euros que rebrà, de mitjana, de les Corts. Com ja va publicar aquest diari, la reforma del reglament de la Cambra i la modificació del règim retributiu dels diputats podria condemnar a que almenys 24 diputats hagin de buscar feina de manera immediata. Amb l'anterior reglament, que era un dels més estrictes de tot Espanya, un diputat de Castella-la Manxa que tingués dedicació exclusiva a la Cambra no podia rebre ni un sol euro de cap altra empresa o organisme públics. La modificació duta a terme ara pel PP, en canvi, no ha posat límit algun a les incompatibilitats, el que, segons denuncia el PSOE, permetrà que es puguin simultaniejar retribucions de la Cambra amb sous en empreses públiques o privades, o en Ajuntaments i Diputacions.
El nou règim retributiu dels diputats afecta 42 dels 49 membres de la Cambra-tots excepte els cinc integrants de la Mesa i els dos portaveus-. La Cambra ha fixat també que no percebran dietes ni quilometratge per reunions preparatòries o dels grups parlamentaris ni per desplaçaments dins de la seva pròpia circumscripció, i no es podrà cobrar més d'una dieta al dia en el cas que coincideixi la celebració de ple i la comissió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS