divendres, 4 de gener del 2013

Un grup neonazi en un club de música negra de València inciten a l'odi, la discriminació i la violència.



"Davant la possible actuació el proper dia 11 de gener de la coneguda banda neonazi, Killer Sorpresa, volem avançar la intenció de Moviment contra la Intolerància de dirigir-se a la Fiscalia de València sol · licitant que s'adoptin les mesures cautelars pertinents per intervenir en cas d'incitació l'odi, discriminació i violència com presumptament podria passar després tenir coneixement de les lletres i cançons que divulga l'esmentat grup ", van explicar a la incitació a l'odi, discriminació i violència fonts d'aquesta organització. "No s'ha de descartar, a més de les responsabilitats dels intervinents en l'actuació, les responsabilitats subsidiàries dels que faciliten el lloguer del local", van afegir.
L'empresa "apolítica"Aquest últim aspecte té relació amb les declaracions al diari Levante de Germán Valenzuela gerent del Black Note, que davant les peticions de grups antixenófobos que li demanaven reconsiderés aquest contracte, va afirmar: "Nosaltres vam llogar la sala i punt. Jo només sóc el gestor del local i no em fico en els seus plantejaments. Em dedico a vendre copes ia posar músics que lloguen el local. No em dedico a la política. Sóc apolític, i el que els músics diguin depèn d'ells i dels seus seguidors. I si hi ha coses més delicades, que intervingui qui hagi d'intervenir ".
Homenatge a líders del moviment naziL'alerta la va donar Acció Popular contra la Impunitat, Plataforma que agrupa 30 entitats valencianes relacionades amb temes socials i culturals que assenyalaven que "l'esdeveniment està organitzat per joves neonazis de la ciutat de València, que també han anunciat que l'acte comptarà també amb un homenatge (sense especificar) i amb l'actuació d'un altre grup. KILLER SORPRESA ha actuat en reiterades ocasions en concerts neonazis a Itàlia, com i tenen cançons d'homenatge a importants líders del moviment nazi skinhead com 'Il Diamant Nella Polvere', dedicada a Ian Stuart Donaldson, cantant del grup nazi Skrewdriver i fundador de l'organització neonazi Blood & Honour, il · legalitzada a Espanya el 2010 ".
"Interessos: feixisme i alcohol"L'esdeveniment tindrà lloc al conegut local de música negra BLACK NOTE, amb qui ha tractat de parlar en reiterades ocasions per advertir de l'engany dels organitzadors, que van reservar la sala per fer suposadament un concert de ska ', tal com consta en la web del local. El grup KILLER SORPRESA no és de ska, sinó de música Oi!, I segons admeten a la seva web de myspace, també s'insereixen dins el moviment RAC (Rock Anticomunista) i tenen com interessos 'Feixisme i alcohol'.
Grups ultres confirmen la seva assistència"Així-continuen-la sala ha mantingut l'esdeveniment, obrint les portes d'aquest mític local de música negra i mestissa a un grup intolerant i neonazi que acollirà nombrosos ultres de la ciutat i d'altres llocs de l'estat, que ja han confirmat la seva assistència a través de l'esdeveniment penjat a Facebook, i que està anunciat també a altres webs d'ideologia neonazi. El grup Killer Sorpresa té nombroses referències a webs neonazis de tot el món, i ha actuat amb altres bandes neonazis espanyoles com Kontrol rutinari i en concerts organitzats per grups neofeixistes italians com Casa Pound o Blocco Studantesco, o en honor a Ian Stuart Donaldson, fundador de Blood & Honour ". (Acció contra la impunitat cita una sèrie de cartells en què s'anuncia entre altres grups Killer Sorpresa i en els quals figura "diversa simbologia nazi: la calavera de les SS, el sol negre o el nombre 88, acrònim de GG (Heil Hitler ) ".
"Sieg Heil!"Informa la Plataforma que alguns dels grups l'actuació estava programada a Black Note "ja han anunciat que cancel · laran el seu concert si el local no es fa enrere" i recorden que la Fiscalia ja ha actuat en altres ocasions contra concerts i bandes neonazis. Com a exemple, aporten la lletra d'algunes cançons del grup com la de Foc jo flames que comença amb l'expressió alemanya Sieg heil!, Que s'utilitzava a l'Alemanya del Tercer Reich i avui es castiga amb presó segons la llei alemanya.


Les reaccions de diferents grups i partits polítics a València no s'han fet esperar: El Grup per a la recuperació de la Memòria Històrica de València ha manifestat que "quan fa tot just unes setmanes del greu incident internacional en vam veure les queixes de l'ambaixador al Regne Unit Federico Trillo i l'alcaldessa Rita Barberà per la "mala imatge" que segons ells la cadena de televisió BBC presentava de la Comunitat Valenciana en un documental, aquesta actuació dóna la raó a la cadena britànica: València és una de les zones d'Espanya on la ultradreta campa pels seus respectes gairebé ser molestada pels poders públics valencians. Cal constatar com la ciutadania, mitjançant les xarxes socials i les entitats democràtiques es hamovilizado per impedir un acte d'aquestes característiques enfront de l'absència d'una reacció oficial. València queda retratada una vegada més en aquesta manca de tutela de valors per part dels poders públics valencians ".
Risc d'enaltir valors nazisPer la seva banda, EUPV-Els Verds en una nota del seu diputat Ricardo Sixto assenyala que aquest tipus d'actuacions "podrien vulnerar els drets fonamentals de les persones i les seves llibertats. És preocupant el resultat que pugui tenir, i considerem que aquest tipus de concerts, on hi ha un més que considerable risc que es produeixi un enaltiment de valors nazis, xenòfobs i antidemocràtics, no hauria de tenir cabuda en cap lloc ".
Per la seva banda, la regidora del grup municipal Compromís Consol Castillo considera que aquest acte "projecta una imatge lamentable de la ciutat", pel que ha exigit a l'Ajuntament de València "tolerància zero". També ha reclamat al consistori que "vigili perquè no es produeixi cap acte vandàlic ni d'exaltació nazi" i que no deixi d'actuar "escudant" en que l'acte es realitza en un espai privat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS