dijous, 3 de gener del 2013

El Govern ven el descens de l'atur i amaga que es van destruir 2.000 llocs de treball diaris.



A falta de conèixer les dades definitives, el Govern ja ha reconegut que la Seguretat Social ha tancat 2.012 amb el dèficit més voluminós de la seva història i superarà els 10.000 milions d'euros. La raó és que se segueix destruint ocupació mentre augmenta el nombre de pensionistes, és a dir que el nombre de cotitzants a la Seguretat Social baixa sense parar mentre augmenta el nombre de pensions que s'ha de pagar .. El passat mes de desembre es van registrar 16,3 milions de treballadors donats d'alta a la Seguretat Social i 8,1 milions de pensionistes, per tant que dóna un ràtio de 1,99 treballadors per cada pensionista. Cal remuntar-se a 1.997 per trobar un ràtio més baix de cotitzant per pensionista.
Recórrer al Fons de ReservaEl Fons de reserva de la Seguretat Social-la guardiola de les pensions-el va deixar Aznar en 15.000 milions d'euros i Zapatero va aprofitar els anys de bonança per engreixar la guardiola fins a 65.000 milions. Rajoy ha començat a gastar, ja va haver de recórrer-hi i va treure 4.500 milions per pagar la passada extra de juliol als pensionistes, però entre setembre i desembre va treure 6.500 milions d'euros més simplement per pagar les pensions ordinàries.
Rajoy va canviar la Llei per gastar més del Fons de ReservaEl Govern del PSOE 'blindar' el Fons de Reserva de la Seguretat Social perquè és el matalàs de seguretat del sistema públic de pensions. Fins l'1 de desembre la Llei impedia que el Govern tragués d'aquesta guardiola més d'un 3% de la despesa anual en pensions contributives, però des d'aquesta data i fins al 2014 el Govern podrà gastar l'equivalent al dèficit del sistema de pensions, és a dir , si són 10.000 milions o més de dèficit podrà treure aquesta quantitat.
Es van destruir 2.000 llocs de treball diarisEl Govern-i TVE-han venut amb eufòria la bona dada del descens de l'atur al mes de desembre, però amaguen que el 2012 ha estat el pitjor any de la crisi i va ser on es van destruir més llocs de treball dels sis que portem de crisi.
La doble recessió econòmica que ha patit Espanya en aquests anys ha provocat que durant l'any passat es van destruir 2.000 llocs de treball diaris. És més, si s'analitzen les dades de desembre excloent les variables d'estacionalitat, el mes passat l'ocupació va baixar en 97.000 persones. Això s'explica perquè en termes desestacionalitzats, la qual cosa implica equiparar els dies feiners a un mes normal, sota l'ocupació en gairebé 100.000 persones.
Sanitat i Serveis Socials al capdavant d'acomiadamentsEl descens de nombre de treballadors més important s'ha registrat en activitats sanitàries i serveis socials com a conseqüència de les retallades del PP. Només en aquests dos sectors hi ha 56.223 ocupats menys, el segueix el sector de la construcció que segueix destruint ocupació, amb 22.053 llocs de treball menys, en hostaleria es van destruir gairebé 16.000 llocs de treball i 14.500 en la indústria manufacturera. També es hi ha menys autònoms, l'any passat el Règim Especial de Treballadors Autònoms va perdre 4.142 cotitzants al desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS