dimarts, 22 de gener del 2013

S'ha acabat la tranquil · litat al PP, però per partida doble. Esperanza Aguirre, Mayor Oreja i Vidal-Quadras en primer pla, han decidit formar un front unit contra la gestió de Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal.




Segons he sabut, els líders del PP més crítics contra la direcció nacional vénen mantenint converses privades en les que analitzen l'actual situació del Partit Popular (que consideren negativa) i debaten quines iniciatives posar en marxa, units i de forma coordinada, per "canviar el rumb "de la formació.
Reunions a Brussel · les i Madrid
Fonts properes als 'crítics' expliquen que tres dels màxims representants d'aquesta oposició interna són Esperanza Aguirre, Jaime Mayor Oreja i Alejo Vidal-Quadras, i que han decidit deixar de ser 'versos solts' i dur a terme una estratègia i un missatge comú davant la línia de l'actual direcció.
Persones de l'entorn dels tres dirigents esmentats han confirmat a ECD que s'han produït trobades entre Mayor Oreja i Vidal-Quadras a Brussel · les, i també de l'exministre de l'Interior amb Esperanza Aguirre a Madrid.
En tots ells, "s'ha analitzat la situació del partit i les solucions que es poden plantejar a curt termini", segons les fonts citades.
Contra el 'PP pop' de Rajoy i Cospedal
Un dels principals punts de trobada entre els líders crítics amb la gestió de Rajoy i Cospedal és el rebuig a la manera com s'han format les executives nacional i regionals del partit, prioritzant els joves, que segueixen l'actual discurs de la cúpula, i deixant de banda l'oposició interna.
Segons la seva opinió, aquesta estratègia "ha convertit el partit en el 'PP pop', amb molta gent nova que ha arribat simplement per dir el mateix que els seus caps i no mostrar cap tipus d'alternativa o idea nova". Com diria Esperanza Aguirre, "són polítics professionals, sense cap tipus de treball aliè al partit".
Davant d'aquesta nova 'ventrada', Aguirre, Mayor Oreja o Vidal-Quadras "tenen el suport de dirigents, càrrecs intermedis i militants que porten molts anys dins del partit, i que s'han quedat desplaçats per haver estat crítics amb algunes de les decisions preses en els últims temps ".
Aquests suports "es troben sobretot en federacions com Madrid, on segueix com a presidenta Esperança, País Basc i Catalunya, on, per exemple, la massa social del partit no entén la passivitat del PP davant l'auge de l'independentisme".
Canviar el finançament del partit
Una de les banderes que defensaran públicament els crítics del PP és la reforma dels estatuts del partit, sobretot per canviar el model actual de finançament, vigent des de 1987.
Les fonts crítiques consultades per ECD asseguren que aquest "model ha estat una de les causes de l'escàndol de Luis Bárcenas, per deixar en una sola persona el control de tresoreria del partit. És tan greu que no es pot mirar cap a un altre costat i anunciar mesures que de res serveixen ".
La solució a aquest problema és, segons els dirigents crítics, "impulsar una nova llei de finançament de partits, d'obligat compliment per a totes les formacions, i en la qual hi hagi una transparència absoluta sobre els diners que rep cada partit, i quines quantitats van per federacions, dirigents, etc. ".
D'aquesta manera, "s'evitarien sobres no declarats i dubtes sobre la legalitat de cadascun dels pagaments als nostres representants polítics".
Reformar el sistema autonòmic
Una altra de les reformes que Esperanza Aguirre, Mayor Oreja, Vidal-Quadras i els seus plantejaran, tant públicament com en el pròxim congrés del PP, és modificar la Constitució.
Comentari escrit en "Faes insta debatre la reforma constitucional per embridar l'Estat autonòmic".
Mariano Rajoy i el seu equip s'han mostrat reticents a plantejar qualsevol canvi en la Carta Magna, però els dirigents crítics consideren que és "imprescindible" revisar el text, sobretot per "acabar amb les deficiències de l'actual sistema autonòmic i retornar competències a l'Estat" .
A més, defensaran una major fermesa davant del terrorisme, "sense cap tipus de complaença com va passar amb el cas Bolinaga", i canvis en la política general econòmica, en la qual "passem de mesures de contracció del dèficit, que només afecten els ciutadans , i que aquestes retallades els suportin les administracions ".
"Que es pensin dues vegades anar contra nosaltres"
L'entorn dels crítics dins del PP afirma que "des de la direcció nacional fa temps volent apartar de la primera línia política, i aquesta tendència pot anar a més si observen que no ens quedem callats davant la situació del partit i davant algunes mesures del Govern ".
Opinen que "la tensió pot anar a més si no es prenen mesures concretes a nivell intern contra l'escàndol Bárcenas, oa nivell estatal davant Catalunya". A més, "a mesura que vagin acostant les eleccions europees de 2014, i el Congrés Nacional del partit abans de les generals, la fractura es farà més gran".
Davant l'amenaça de veure desplaçats per la direcció del PP, els líders crítics adverteixen: "Que es pensin dues vegades anar contra nosaltres. Si creuen que poden apartar gent amb una llarga trajectòria dins del partit, simplement perquè dissentim de les seves mesures, tenen un problema, perquè ens tindran davant i se'ls pot venir molta gent en contra ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS