dilluns, 21 de gener del 2013

Rajoy i De Cospedal també haurien estat receptors de sobresous en negre al costat d'altres alts càrrecs del PP.




El president del PP, Mariano Rajoy, i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, també haurien estat receptors de sobresous en negre al costat d'altres alts càrrecs del PP, segons ha publicat aquest divendres El País, que dóna suport a aquesta afirmació en declaracions 'sense aportar encara proves documentals que ho avalin' realitzades pel 'entorn' de Luis Bárcenas, l'extresorer i exsenador popular que seria el cap de la presumpta trama de finançament il · legal del PP a través del cobrament de comissions il · legals.
El diari del grup Prisa-que desmenteix, així, la informació inicialment publicada per El Mundo-, assegura que 'Álvaro Lapuerta, l'anterior tresorer del PP, i Bárcenas van deixar constància per escrit dels pagaments', i 'Rajoy, segons fonts pròximes als ex tresorers, va heretar el sistema, però va disgustar i, després cobrar uns mesos, va renunciar a seguir fent-ho '. 'No li convencia la fórmula dels pagaments opacs', explica.
'La seva secretària general, Dolores de Cospedal, també va ser perceptora d'aquests sobresous opacs, segons les mateixes fonts pròximes a Bárcenas', afegeix. El País apunta a l'expresident del Govern i del PP, José María Aznar, com un altre dels perceptors dels complements salarials opacs, que fins i tot hauria 'ideat' el sistema.
Amenaça amb descobrir el pastís
Bárcenas-imputat en el cas Gürtel-va arribar a tenir 22 milions d'euros en un compte en un banc de Suïssa, segons consta en la informació remesa per la justícia helvètica al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, encarregat de la investigació.
El País indica que 'Bárcenas ha amagat amb airejar alguns draps bruts de dirigents del seu partit, en sentir que l'havien abandonat a la seva sort en el procés judicial obert contra ell. Fins al punt de considerar que després de l'arribada al Govern del PP, el desembre del 2011, la seva situació processal s'ha agreujat '.
Bárcenas manté el seu despatx a la seu del partit
De Cospedal ha assegurat aquest divendres que no li consten els sobresous. "En aquest partit, qui la fa, la paga, aquí, cada un, que el mort", ha insistit. Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría (PP), ha indicat que "ni vaig veure, ni es va oferir, ni em va donar cap sobre amb diners i per descomptat no ho hagués acceptat".
Tot i que la direcció nacional del PP ha negat la seva participació en la suposada trama corrupta i ha recordat que Bárcenas es va desvincular del partit en 2010-els tres vicescretarios generals del partit, Javier Arenas, Carlos Floriano i Esteban González Pons, s'han desmarcat de les informacions publicades a la premsa en els últims dies-, el diari del grup Prisa indica que l'extresorer popular ha seguit entrant i sortint amb absoluta normalitat i molta freqüència 'de la seu central del PP des de llavors, on fins i tot mentiene' una sala dedicada en exclusiva a les seves caixes de documentació ', així com cotxe i secretària a càrrec del partit.
Rajoy: "No em tremolarà la mà"
Durant el seu discurs de cloenda a la XX Intermunicipal del PP pronunciat aquest dissabte a Almeria, Rajoy ha tractat de sortir al pas de les acusacions de corrupció llançades contra el seu partit. "Si alguna vegada tinc coneixement d'irregularitats o de conductes impròpies que afectin militants del nostre partit, no em tremolarà la mà, perquè sé que és una de les meves responsabilitats, i no la menor", ha assegurat.
En la seva primera, i esperada, intervenció des que va esclatar l'escàndol, el president del Govern ha instat els membres i dirigents del PP a "ser més exemplars, encara, en les nostres conductes perquè la gent, i amb raó, així ens ho exigeix ​​". "Només li podem demanar esforços i sacrificis [als ciutadans] si els nostres compatriotes veuen que els nostres comportaments estan fora de tota sospita", ha afegit.
I ha insistit: "Hem de ser honrats, hem de treballar, però hem de fer un esforç per ser exemplars. Avui, lamentablement, el nostre partit és objecte de polèmica. Jo vull dir-vos a tots que estigueu tranquils. El PP sempre ha reaccionat amb transparència i amb rigor quan ha estat en qüestió. Sempre que s'han produït comportaments irregulars, el PP ha actuat en conseqüència. [...] La justícia té el suport d'aquest partit ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS