dimarts, 22 de gener del 2013

L’estelada oneja a Gibraltar davant la Guàrdia Civil Un gibraltareny vol recordar a Espanya que “té altres problemes de què preocupar-se”




Des de fa uns dies l’estelada oneja davant de la costa de Gibraltar, just davant de les patrulles de la Guàrdia Civil del Servei Marítim d'Algesires que patrullem per defensar els pecadors espanyols que treballen en aquesta zona en conflicte amb el Regne Unit, segons ha informat la revista gibralterenca The New People.

Aquesta publicació, en un article titulat “Visca Catalunya”, explica que un "compatriota" de la zona anomenada Europa Point del penyal ha decidit fer pensar la Guàrdia Civil espanyola posant una estelada a la terrassa del seu xalet de cara al mar i així recordar als espanyoles quan passegen il•legalment per aquestes aigües “que tenen altres problemes de què preocupar-se a banda de Gibraltar".

De fet, la presència catalana a Gibraltar és històrica. L’any 1704 un batalló de 350 catalans que formaven part de l'expedició austriacista que va conquerir el penyal, va desembarcar en una platja que avui encara es coneix a Gibraltar com “Catalan Bay”, en record d’aquesta acció. Aleshores un petit grup de catalans es van quedar al penyal per defensar la plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS