dijous, 24 de gener del 2013

L’Ajuntament de Mataró, excel·lent en transparència L’informe de l’ONG Transparencia Internacional el situa com a segon més transparent de Catalunya




L’Ajuntament de Mataró és el segon més transparent de Catalunya, segons l’edició del 2012 de l’informe confeccionat per l’organització no governamental Transparencia Internacional, que avalua els 110 municipis més grans d’Espanya.
 
Mataró obté una puntuació global de 97,5 punts sobre 100, i per tant manté l’excel·lent que ha obtingut en les tres darreres edicions de l’informe.
 
A l’edició del 2012, els ajuntaments situats a la primera posició del rànquing global, empatats amb 100 punts, són Alcobendas, Bilbao, Gandía, Gijón, Oviedo, Ponferrada, Sant Cugat del Vallès i Torrent. A continuació els segueix Burgos (98,8) i, després, empatats amb 97,5 punts Mataró, Albacete, Barakaldo, Getxo, Múrcia i Puerto de Santa María. 
 
Aquest any 33 ajuntaments han obtingut l’excel·lent (entre 100 i 90 punts), mentre que el promig general de tots els ajuntaments ha estat de 70,9 punts.
 
L’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) analitza sis àrees competencials dels municipis mitjançant l’anàlisi de 80 indicadors en relació a la informació que proporcionen als ciutadà. Com a novetat, aquest any s’han incorporat un seguit d’indicadors amb la informació que serà obligatòria per a les entitats públiques segons el projecte de la Llei de Transparència, actualment en tramitació parlamentària.
 
L’Ajuntament de Mataró ha obtingut la màxima puntuació (100) a quatre de les cinc àrees estudiades: l’àrea d’informació sobre la corporació municipal, l’àrea de transparència econòmicofinancera, l’àrea de transparència en les contractacions de serveis i l’àrea de transparència en matèria d’urbanisme i obres públiques.
 
A l’àrea de relacions amb els ciutadans i la societat obté 92,3 punts sobre 100, i és superat per 26 ajuntaments que obtenen la màxima puntuació.
 
A la nova àrea que avalua els indicadors de la futura Llei de Transparència obté 93,3 punts i només és superat per 9 ajuntaments que obtenen el 100.
 
La puntuació general de Mataró ha baixat lleugerament respecte a l’ITA del 2010, quan l’Ajuntament va obtenir 98,8 punts. En canvi, aquest any ha passat de ser el tercer municipi català amb millor puntuació al segon.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS