diumenge, 27 de gener del 2013

El II Congrés de la formació del partit Solidaritat Catalana. Núria Cadenes substitueix Toni Strubell al capdavant del partit Solidaritat Catalana.




El II Congrés de la formació que va llançar Laporta aclareix els dubtes sobre la seva possible dissolució. Uriel Bertran segueix com a secretari general i Alfons López Tena a l'Executiva Nacional. Encara no saben si es presentaran a les pròximes eleccions autonòmiques, previstes per al 2015.
Núria Cadenas ha estat escollida, aquest dissabte, presidenta de Solidaritat Catalana per la Independència durant el II Congrés de la formació extra parlamentària. Amb 375 vots a favor-dels prop de 500 militants que han acudit al conclave-, Cadenes, que ja formava part de l'Executiva Nacional serà la nova màxima dirigent de la formació secessionista.
El segon congrés de Solidaritat Catalana per la Independència, que es va celebrar aquest dissabte a Vic, ha passat desapercebut en l'agenda política catalana. Tampoc ha anat l'alcalde de la població on a té lloc, Josep Maria Vila d'Abadal, que havia confirmat que pronunciaria el discurs d'obertura i s'ha excusat la seva absència a última hora.
L'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència havia confirmat l'assistència però s'ha desdit a última hora. "Problemes d'agenda".
Núria Cadenes, nova presidenta de Solidaritat. Cadenes, que ja va ser número tres de la llista de la formació per Barcelona en les últimes eleccions al Parlament, ha estat triada en el segon congrés nacional de SI, aquest dissabte a Vic
Això, però, no vol dir necessàriament que Cadenes sigui a partir d'ara la líder de SI com tampoc ho era Strubell. Com a secretari general i teòric número dos continua Uriel Bertran, mentre que l'altre home fort de la formació, el candidat a les últimes eleccions, Alfons López Tena, s'aparta de la primera línia i ocuparà el càrrec de secretari de Política Institucional.
Cadenes va ocupar el centre de l'actualitat fa 25 anys, quan només tenia 18 i formava part de l'organització independentista juvenil Maulets. El 1998 va ser detinguda, juntament amb altres tres joves, i acusada de preparar un atemptat frustrat de Terra Lliure en una residència d'oficials. El procés va estar ple de polèmica, i va rebre moltes crítiques que assenyalaven una total falta de proves contra Cadenes, però no obstant això va ser condemnada a sis anys de presó, dels quals va complir quatre. Des de llavors ha treballat com a periodista al setmanari El Temps, editat per Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià i receptor de més de 17 milions d'euros en subvencions de les administracions públiques de Catalunya en els darrers anys.
Uriel Bertran, també exdiputat autonòmic, continuarà sent el secretari general de Solidaritat dins de l'Executiva Nacional-ha obtingut 267 vots a favor, enfront dels 144 del candidat Jaume Jaume-, que estarà formada per nou membres, entre ells Alfons López Tena , exdiputat autonòmic i candidat a la Generalitat el 2011, que és el nou secretari de Política Institucional, i Roger San Millán, secretari d'Organització i Finances.
Al costat d'aquests, Bruno Díaz, secretari de Polítiques Sectorials, Núria Coral, secretària d'Estudis i Programes, Conxita Bosch, secretària de Temes Internacionals, Jordi Anento, secretari de Formació; i Iban Lapeira, secretari de Política Municipal.
Alfons López-Tena ha esvaït els dubtes que s'havien publicat sobre el seu futur, i tot i no fer declaracions en públic, ha apostat per la continuïtat en el partit repetint com a secretari de política institucional.
L'únic alcalde de SI alcalde de Gallifa, Jordi Fontàs ha fet esclatar d'eufòria als més de 500 assistents al II Congrés celebrat aquest dissabte pel partit independentista, espera que proliferin les declaracions de municipis "lliures i sobirans". "La lluita s'ha de fer des del Parlament però també des del territori", ha dit l'alcalde, just abans de proposar "que tots els ajuntaments i ciutats adherits a l'Assemblea de Municipis per la Independència es declarin territori lliure i sobirà".
Els 2.105 adherits a Solidaritat Catalana per la Independència tenen el futur del partit a les seves mans, en les seves butxaques. El partit, que té un deute de 36.000 euros, ja no genera ingressos i depèn de les quotes que paguin els seus seguidors.A la viabilitat econòmica se suma la incertesa del projecte polític després del relleu de la cúpula. "El partit ha rejovenir i feminitzar", ha dit el president sortint, Toni Strubell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS