dilluns, 14 de gener del 2013

La flama de la llibertat impregna la plaça del Mercadal de Reus Més de 4.500 espelmes clamen per la independència al centre de la plaça reusenca




Just pocs minuts després de les set del vespre d’aquest dissabte s’han començat a encendre les més 4.500 espelmes que havien d’acabar formant una espectacular estelada al centre de la plaça del Mercadal de Reus. Agafant el relleu de Vic, la primera gran ciutat que va encendre amb espelmes una gran estelada, i aprofitant la mateixa flama que va clamar per la llibertat a Osona, llum a la gran estelada. L’encesa, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i Reus per la Independència, ha acabat abans de les nou del vespre amb el cant d’«Els Segadors». 
A més de l’ANC i de Reus per la Independència, també hi ha col·laborat i participat moltes entitats de la ciutat de Reus com Òmnium Cultural Baix Camp, el Casal Despertaferro, l’Orfeó Reusenc i elements festius de la ciutat com els Xiquets de Reus —que han carregat quatre pilars al final de l’encesa—, la colla gegantera Gegant Carrasclet, el Bou de Reus, la Víbria i l’Aula de Sons. Durant tota l’estona no s’han aturat les actuacions dels elements festius. 

Abans d’acabar l’encesa (veure vídeo de l'encesa, a càmera ràpida en quatre minuts) i deixar a les fosques la plaça, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; el coordinador territorial de Reus per la Independència, Pere Borràs, i l’expresident de Reus Decideix —entitat que va organitzar la consulta popular a Reus—, Joan Ballester, han ofert un parlament al nombrós públic que s’ha congregat al Mercadal. En l’encesa hi han participat un centenar de voluntaris de l’ANC, que durant més de dues hores, de manera laboriosa, han anant encenent les espelmes. En el darrer tram de l’encesa els representants de les entitats que hi han col·laborat han encès una de les espelmes. L’alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer, també ha encès una de les espelmes. Segons els organitzadors, «Encén la flama» és un acte que té un doble objectiu: «mantenir viu l’esperit tant de la Marxa per la Independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana com de la mobilització unitària de l’Onze de Setembre a Barcelona» i «seguir amb la idea de fer visible a tota la població que són molts els que opten per la llibertat del país».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS