dilluns, 14 de gener del 2013

Un club d'hoquei de Barcelona va convidar a Gibraltar a un torneig de seleccions nacionals. El Govern va intervenir per prohibir el seu partit i exigir la retirada de la bandera del Penyal.




Un torneig d'hoquei de Nadal en un club de Barcelona ha estat a punt de provocar un conflicte diplomàtic entre Gibraltar i Espanya. El Govern, a través del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, es va veure obligat a intervenir perquè la selecció del Penyal no disputés un esdeveniment de seleccions nacionals.
Lloc: Reial Club de Polo de Barcelona. Motiu: Torneig de Reis, que complia la seva 65 edició. Equips participants: els locals del RCPolo, el Pedralbes HC, una selecció irlandesa, una altra canadenc, un combinat europeu i ... la Selecció Nacional de Gibraltar.
L'equip del Penyal va disputar el seu primer partit contra la selecció europea el divendres 4 a les 15 hores. El resultat va ser una golejada per 9 a 3 a favor dels seleccionats europeus. El segon partit es va disputar dissabte i Pedralbes també va golejar als gibraltarenys: 6-1.
Just després del partit es va produir la bronca. El seleccionador gibraltareny ha declarat al 'Gibraltar Chronicle' que l'organització del club barceloní els va explicar que el Govern havia prohibit que disputaran més partits.
Segons els arguments que els van donar, el Consell Superior d'Esports, dependent del departament de José Ignacio Wert, es va posar en contacte amb els organitzadors perquè vetessin la presència de Gibraltar. Van demanar també la retirada de la bandera del Penyal dels pals.
En principi, el tercer partit de la Selecció Nacional de Gibraltar, que estava previst contra l'equip local del Reial Club de Polo de Barcelona, ​​s'havia de televisar. Però l'organització va decidir canviar de camp (es va disputar en un terreny de joc annex al principal) i finalment no va comptar amb la presència de les càmeres.
A més, els organitzadors van canviar el rival i va decidir que els gibraltarenys juguessin contra el combinat canadenc.
El seleccionador gibraltareny va afirmar després del torneig que els seus jugadors van patir un "dany moral" per la decisió de l'organització. Tanmateix, van decidir no retirar-se per, segons ells, no donar la raó al Govern espanyol.

1 comentari:

  1. Convendria recordar al sr Wert, que el tractat d'utrech pel qual es cedeix la sobirania de el penyal i Menorca .... es fa per tal de evitar el recolzament militar angles a Catalunya i gracies aixo van ocupar-nos el pais (un altre cop) Si es torna el penyal ... ens haurien de tornar l'independencia tambe.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS