dijous, 31 de gener del 2013

La comptabilitat 'secreta' de Bárcenas prova dels sobresous de dirigents del PP. La número dos del PP María Dolores de Cospedal ha negat rotundament que aquests papers "es corresponguin" amb la comptabilitat del partit.




Els "papers secrets de Bárcenas" en què es recullen pagaments a les cúpules del Partit Popular des de 1990 al 2009 han vist la llum. Els publica el diari 'El País', i són documents que formen part de la comptabilitat interna que van manejar els extesoreros PP Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, i que demostren l'existència dels sobresous a la cúpula del partit.
S'hi citen com a fonts d'ingressos donacions d'empresaris, i com a despeses, a part de les partides destinades al funcionament ordinari del partit, lliuraments a membres de la cúpula del partit en aquests anys sense especificar el concepte.
El president de l'Executiu apareix en els apunts de Bárcenas des de l'any 1997, i al costat del seu nom figuren anotacions de quantitats sempre iguals, que sumaven un total de 25.200 euros a l'any. Quant a Cospedal, tot i negar haver estat receptora si apareix fins a dues vegades en els papers de l'any 2008, com a beneficiària de pagaments de 7.500 euros al trimestre. La resta de dirigents que neguen haver-se beneficiat dels ja coneguts com 'sobresous Bárcenas' apareixen en els papers al mateix nivell de cobraments que els de Mariano Rajoy.
Els pagaments s'efectuaven al secretari general del partit i als tres vicesecretaris, components d'una estructura que amb l'arribada de Mariano Rajoy el 2004, va desaparèixer. L'única excepció era Francisco Álvarez-Cascos, que segons els papers de l'esmentat diari, era preceptor després d'abandonar el càrrec de secretari general.
Un cop desapareguda aquesta estructura, les anotacions dels pagaments es reduïen a Rajoy com a president, ja Ángel Acebes com a secretari general. Els lliuraments eren iguals per als dos càrrecs: 12.600 euros al semestre.
La secretària general dels populars ha anotat la "casualitat" que apareguin aquests "falsedats", just quan l'acció del Govern per sortir de la crisi econòmica comença a donar fruits. Cospedal no va voler entrar en l'anàlisi de les dades que apareixen en aquestes fotocòpies perquè "els papers aguanten tot, es poden canviar, manipular, i fins fabricar".El Partit Popular veu darrere dels 'presumptes papers' sobre sobresous opacs a Hisenda entre els seus dirigents una operació política de fons contra Mariano Rajoy.
Cospedal ha recalcat, en aparent al · lusió a Bárcenas, que el PP no acceptarà cap xantatge. Com l'extresorer tampoc es reconeix com a responsable de les esmentades a anotacions, després ha comentat que ha de ser el mitjà difusor qui aclareixi quines són les seves fonts d'informació. Però ha aprofitat per acusar de frivolitat als que difonen les teories "falses i sense contrastrar" que els dirigents del seu partit cobren en diner negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS