dimarts, 8 de gener del 2013

7 consells positius per al teu pas per l'atur, per portar millor aquesta situació transitòria. Sortir de l'atur és només una qüestió d'actitud, creativitat i de temps.



Com bé sabeu, la desocupació és una situació indesitjable per la qual molts professionals en major o menor mesura passem alguna vegada en la nostra carrera professional. No obstant això podem fomentar determinats hàbits que poden generar una gran ajuda en el dia a dia perquè la rutina de la recerca de feina a l'ordinador no ens generi excessiva pressió i ansietat. Si passem diverses hores a Infojobs, Monster, Infoempleo, durant diversos dies seguits sense obtenir resultats, la sensació d'impotència pot posar a prova el nostre estat anímic. Per tant, hem d'intentar que la nostra rutina sigui el més dinàmica possible. Per això, us plantejo els següents consells.
1 º Fes esport. Surt a córrer uns minuts (de 30 o 40), o un passeig a pas ràpid durant una hora per una zona relaxant. Sempre sent realista amb el teu estat físic real. "No cal fer sobre esforços". Per la meva part, el que més recomano és la natació com us comentava en un post anterior. La natació és la millor manera de tonificar el cos i reduir la tensió i possibles conats d'estrès.
2 º Assisteix a una biblioteca diàriament. Per a mi és important mantenir un mínim d'exercici intel · lectual quan estic a l'atur. Tots tenim temes que ens interessen, o fins i tot a nivell professional hi ha matèries, de les quals podem trobar molt bones referències a les biblioteques públiques. Són moments per satisfer curiositats culturals, reprendre l'hàbit de la lectura i conèixer noves disciplines i matèries de la nostra línia professional anterior a l'atur.
3 º Apunta't a cursos de formació. Del que sigui. Si és de la teva àrea professional molt millor. Assistir a cursos et permet entrar de nou en una rutina i crear nous cercles d'amistats de persones de la vostra nova situació. Se sol compartir molta informació sobre treballs i processos de selecció molt útil.
4 º Assistir a voluntariat. Hi ha moltes organitzacions que necessiten gent diàriament per menjadors, assistència social a indigents, cura de nens en risc d'exclusió social, etc. En els últims anys he conegut diverses persones el període de voluntari s'ha traduït en un contracte laboral amb l'organització.
5 º Aprèn a cuinar. La cuina pot ser un passatemps genial perquè implica preparació i compra de matèria primera i ingredients i planificació de la recepta. A més els resultats es veuen instantàniament. Hi ha centenars, milers de webs a internet amb receptes ben explicades per fer plats molt bons i fàcils. Si vius en parella i aquesta treballa, el resultat serà molt més satisfactori ja que una altra persona es podrà beneficiar de la teva perícia en els fogons. Si no ets molt bo, és probable que et prohibeixin entrar a la cuina definitivament.
6 º Mai dediquis més d'una hora a garbellar els portals d'ocupació amb nous llocs. La raó és que en molts casos ens acabem apuntant a ofertes el perfil desitjat no té res a veure. És important que ens inscriguem a ofertes relacionades amb la nostra trajectòria i no crear-nos iniciatives amb inscripcions a llocs per als quals mai ens diran. Dedicar una hora, un cop al dia.
7 º Potència l'actitud positiva, però realista i sobretot tingues sentit de l'humor. Un pessimista només es fixés en els aspectes negatius. No obstant això, estudis realitzats per psiquiatres dels Estats Units confirmen que els optimistes valoren tant aspectes positius com negatius, en la seva presa de decisions. Quan es va a una entrevista de treball, és important transmetre entusiasme i ganes de treballar en lloc de desesperació i desídia per estar a l'atur.

 
El pas d'una activitat professional continuada a la desocupació és una situació que indubtablement és traumàtica i genera una sèrie de desequilibris en la nostra pròpia autoestima que podem corregir amb la nostra capacitat d'afrontar les dificultats que tenim de forma innata.

 
En primer lloc, hem de fer una avaluació exhaustiva, racional i sincera de les nostres debilitats. Posteriorment, hem de saber gestionar les nostres fortaleses d'una manera eficaç. Finalment i el més important saber dividir com faria un bon general les nostres capacitats com candidat (General d'un exèrcit).


     
Motivació-Sé el que vull? Sé com aconseguir i cap a on anar?
    
Capacitats (instrucció) - Quines són les meves capacitats tècniques? Necessito més entrenament o instrucció? Estic preparat per al nou mercat laboral?
    
Equip (artilleria) - Tinc les armes adequades? Idiomes, coneixements informàtics, formació complementària.
    
Capacitat d'avaluació i valoració. (Estratègia) - Quan vam iniciar una recerca de feina observem el que ha variat el mercat laboral. És important saber apreciar les noves tendències en la teva àrea professional i saber que és el que busquen i que és el que pots aportar. Cal destacar una frase del llibre que diu: "Si no saps ser fort, però tampoc saber ser feble seràs derrotat." Això ens porta al següent principi. Hi ha persones que en Linked In s'autodenominen CEO d'empreses que no han facturat un euro encara.
    
Adaptabilitat (prospecció del terreny): és importantíssim a part d'obtenir nous coneixements saber com moure'ns en una nova cultura de treball, saber adaptar-se a noves persones i mètodes de treball. La ment ha de fer-se molt més flexible per interactuar amb el nou entorn laboral i en la vida en general.
    
Estratègia per victòria (capitanejar correctament). El més important. La recerca de feina implica un mètode aplicat diàriament, però també una estratègia que es genera a partir de la interacció de les cinc unitats anteriors.

 
Realment és fonamental saber quin és el volum de les nostres forces o competències. En el capítol III "Sobre les proposicions de derrota i victòria," l'autor prescriu la sentència que m'ha semblat molt reveladora:

 
Si coneixes als altres i et coneixes a tu mateix, ni en cent batalles correràs perill, si no coneixes als altres, però et coneixes a tu mateix, perdràs una batalla i guanyaràs una altra; si no coneixes als altres ni et coneixes a tu mateix, correràs perill a cada batalla.
Espero que aquests consells, us ajudin a portar millor aquesta situació transitòria. Sortir de l'atur és només una qüestió d'actitud, creativitat i de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS