diumenge, 9 de desembre del 2012

Sistach, en contra de la reforma educativa. El cardenal de Barcelona defensa el català.



El cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez  Sistach, ha expressat avui el seu suport a l'actual model lingüístic de l'escola catalana en assegurar que aquest evita la segregació escolar i afavoreix la cohesió social, al mateix temps que garanteix un bon coneixement del català i el castellà.

A través del seu  twitter personal, Martínez  Sistach ha defensat així la immersió en català que s'aplica a l'escola a Catalunya enfront dels canvis que preveu l'avantprojecte de Llei Orgànica de la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), elaborat pel ministre d'Educació, José Ignacio  Wert.

Entre altres punts, aquest text contempla que les administracions sufraguin l'escolarització en centres privats quan els alumnes no trobin una oferta docent pública o concertada en la llengua vehicular de l'ensenyament que triïn els pares o tutors.

L'arquebisbe de Barcelona assegura en el seu  twitter, tant en català com en castellà, que l'actual model educatiu català "evita la segregació escolar, afavoreix la cohesió social i aconsegueix bon coneixement del castellà i català".

Amb aquesta opinió, Martínez  Sistach se sumeixi a les manifestacions en la mateixa línia realitzades per la Fundació  Escola Cristiana o el bisbe de Girona en favor del model d'immersió lingüística en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS