dissabte, 8 de desembre del 2012

NOVA BANYADA A CATALUNYA DEL GOVERN ESPAÑOL. El Govern reparteix 900.000 euros dels fons de cooperació entre fundacions de partits. 500.000 EUROS VAN A FAES, DEL PP, I 240.000, IDEES, DEL PSOE. els PARTITS I FUNDACIONS CATALANS, ENTRE TOTS ELLS 85.000 Euros. Que es queixen aquests catalans !!.



El Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació ha repartit gairebé 900.000 euros entre fundacions de partits polítics perquè desenvolupin programes, seminaris i conferències sobre "promoció de la democràcia i consolidació dels sistemes de partits polítics", publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).
L'entitat que rep una subvenció major és la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) que dirigeix José María Aznar, per la qual van 529.849.88 euros del total de 899.798,07 euros aprovats

Amb aquests diners FAES finançarà tres programes sobre "promoció de la llibertat, la democràcia i els drets humans als països en desenvolupament; enfortiment dels partits polítics als països en desenvolupament i divulgació dels valors de cooperació internacional entre els països donants", segons la resolució que publica el BOE.

FAES rep una altra subvenció, publicava avui també pel BOE, de 19.000 euros per pagar les jornades 'La cooperació per al desenvolupament de la democràcia i l'Estat de dret als països del nord d'Àfrica', procedent d'una altra convocatòria d'ajudes diferent en la qual concorria amb altres organitzacions i fundacions que no estan adscrites a cap partit polític.

Dels 900.000 euros que el Govern ha repartit entre fundacions de partits, la Fundació Idees del PSOE es porta una ajuda de 238.510,39 euros per dur a terme dos programes de "promoció de la democràcia i consolidació dels sistemes de partits", mentre que la Fundació Rafael *Campalans del PSC rep 36.000 euros per al seu Programa de Cooperació política en el Mediterrani.

Una quantitat similar a la del PSC es porta la Fundació *Catdem de Convergència Democràtica de Catalunya, que disposarà de 32.909,93 euros per pagar els programes 'La consolidació democràtica', 'L'oportunitat del canvi' i 'Veus del Mediterrani'.

La fundació '*Sabino Arana' del PNB compta amb una subvenció de 16.454,97 euros per finançar la conferencia 'Revolucions als països àrabs del nord de *Africa. Islam, societat i Estat', així com el seminari V Diàlegs de Bilbao 'La relació entre política i economia. A la llum dels desafiaments d'aquest temps'.

IU rep 14.808,47 euros perquè la seva Fundació per l'Europa dels Ciutadans financi un programa sobre l'enfortiment dels processos de democratització i participació política en el nord de *Africa, mentre que el *Institut D'*Estudis *Humanístics-Miquel Coll i *Alentorn-*INEHCA de Va unir *Democràtica de Catalunya disposarà de 13.163,97 euros per pagar les sessions de treball 'Humanisme, economia i justícia social: respostes per al segle XXI'.

*Nous *Horizonts *Fundació del *Partit Socialista *Unificat de Catalunya, Iniciativa *per Catalunya i *Entensa *dels *Nacionalistes d'Esquerra comptarà amb 8.227,48 euros per a un projecte de consolidació dels processos de governabilitat i enfortiment de l'Estat i les polítiques públiques.

ERC, a través de la seva Fundació Josep Anar-la, percebrà 4.936,49 euros per al seu "programa d'intercanvi per a l'enfortiment del sistema democràtic internacional", mentre que la Fundació *Galiza *Sempre del BNG rebrà 3.290,99 euros per pagar el seu Programa de Trobades Internacionals 2012.

Finalment, la *Fundació L'Alternativa d'Esquerra Unida i Alternativa obté 1.645,50 euros per al seu programa 'Lliçons dels processos de transició a la democràcia a Europa i a Amèrica Llatina'.

Aquestes subvencions tenen per objecte "el finançament a les fundacions i associacions depenents de partits polítics amb representació parlamentària d'àmbit estatal per a l'execució d'activitats relacionades amb la promoció de la democràcia i la consolidació dels sistemes de partits polítics" realitzats durant el present any, segons resa la convocatòria de l'ajuda.

EN 2011, LES AJUDES VAN SER DE 2,2 MILIONS

Les ajudes es carreguen als Pressupostos Generals de l'Estat de 2012. En l'exercici anterior, es van destinar per a la mateixa fi 2,2 milions d'euros, mentre que en els comptes de l'Estat per 2013 es manté la mateixa partida que la d'aquest any, 900.000 euros.

A l'hora de concedir l'ajuda, Exteriors té en compte tant la qualitat de la proposta presentada, com la coherència del projecte amb el Pla Director de la Cooperació Espanyola, però també el nombre d'escons que el partit polític de qui depengui la fundació tingui al Congrés dels Diputats i el Senat, la qual cosa beneficia als dos principals partits, PP i PSOE.

EL BOE publica avui una altra concessió d'ajudes per valor de 150.000 euros que es reparteixen el Comitè Español de l'agència de l'ONU per als refugiats de Palestina, Fundació Dones, Fundació Espanyola per a la Cooperació-Solidaritat Internacional, Fundació Humanisme i Democràcia, Fundació Universitària Sant Pablo-*CEU, Fundació Salut i Societat, FAES, Fons València *per la *Solidaritat, Institut d'Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària, *ONGAWA i la Fundació Ecologia i Desenvolupament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS