diumenge, 30 de desembre del 2012

Madrid ven la seva millor maó a les fortunes llatinoamericanes. Benvinguts a l'edició 2012/13 de l'Spanish View de Knight Frank, el nou catàleg internacional de propietats residencials a Espanya. Al llarg de les seves pàgines trobarà la millor selecció d'habitatges del mercat, presentades amb el nostre inconfusible estil.



A poc a poc, la percepció a l'exterior d'Espanya com a lloc d'oportunitats per invertir a preus atractius es consolida. La setmana passada un dels empresaris més importants de Xile, amb forts interessos en el sector de la mineria, va adquirir per 20 milions d'euros un edifici centenari en la madrilenya plaça de la Lleialtat (número 2), un immoble de 3.000 metres quadrats situat en un dels espais més distingits de la capital, entre la seu de la Borsa de Madrid i l'Hotel Ritz, segons han confirmat a aquest diari fonts informades de l'operació.
La transacció abunda en la nova dinàmica del mercat immobiliari d'inversió a Espanya. Xilens, veneçolans i mexicans són els nous potencials compradors privats d'actius en renda. L'espai que abans ocupaven els family offices locals és ara per les fortunes dels països emergents, que busquen preus atractius i en zona euro. Fins i tot en l'àmbit residencial, algunes de les cases premium venudes en els últims sis mesos a Madrid han estat comprades per milionaris llatinoamericans, interessats en tenir un immoble propi al cor de la capital.
En aquest context, cal recordar la inversió realitzada per l'empresari mexicà Carlos Slim, que a mitjans de desembre va adquirir un lot de 439 oficines de La Caixa per una mica més de 400 milions d'euros. Encara que es tracta d'una transacció amb un perfil d'inversió alguna cosa diferent per que fa a tipologia d'actius, la veritat és que l'origen del capital confirma la tendència existent en el mercat espanyol, on els inversors internacionals i en particular els d'origen llatinoamericà aprecien oportunitats de comprar actius immobiliaris a mesura que van sortint a la venda.
I mentre uns arriben, altres se'n van. En aquest cas, ocorre amb el venedor, la gestora de fons immobiliaris Wereldhave, que tot i comptar amb diversos actius a Espanya ha anat reduint la seva exposició al nostre país durant els últims anys. Després d'aquesta operació, la firma holandesa manté encara quatre immobles (85.000 m2) pels sis que posseïa al tancament de 2010. De moment, encara gestiona els edificis d'oficines d'Avinguda del Baix (1999) i de Fernando el Sant (1991), el centre comercial Planetocio-Collado Villalba (2007) i unes naus industrials a Rivas Vaciamadrid (2001).
Creada el 1930, Wereldhave gestiona una cartera internacional de prop de 3.000 milions d'euros repartida a Europa (Holanda, Bèlgica, Finalndia, França, Espanya i Regne Unit) i als Estats Units, amb actius repartits en centres comercials, oficines i residencial, a més de complexos turístics de promoció pròpia. El deteriorament de la seva activitat espanyola, amb una caiguda de les rendes del 15% i del benefici altre 25% segons la memòria del 2011, pot explicar la venda ordenada, més encara si a més algunes de les inversions han complert ja per antiguitat el període de amortització necessari.
El reporti anual de les magnituds del seu negoci a Espanya evidència l'impacte de la crisi en el sector immobiliari. Al tancament de l'últim any, el seu lot de cinc actius va ser valorat en 136 milions d'euros, un 4% per sota de la taxació efectuada el 2010, continuant amb la tendència a la baixa que va començar el 2008. A més, la taxa d'ocupació se situa una mica per sobre del 75%, al que se suma la revisió a la baixa de les rendes, molt lluny de l'ocupació plena aconseguida el 2007. Per aquest motiu, inversors institucionals com Wereldhave deixen pas als diners menys exigent dels nous rics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS