dimecres, 12 de desembre del 2012

Dimiteix el president del Parlament autonòmic de les Illes Balears. Pere *Rotger està encausat per la contractació presumptament irregular de l'empresa publicitària per part de l'Ajuntament d'Inca, del que era alcalde.



El president del Parlament autonòmic de les Illes Balears, Pere  Rotger (PP), ha dimitit aquest dimarts del seu càrrec, després que el jutge instructor de la ramificació balear del cas  Gürtel, més coneguda com a cas  Over Màrqueting, José Castro, hagi rebutjat arxivar la seva imputació en el marc d'aquesta causa de presumpta corrupció, en la qual es troba encausat per la contractació presumptament irregular de l'empresa publicitària per part de l'Ajuntament d'Inca, del que era alcalde.

Així ho ha informat  Rotger en els passadissos del Parlament autonòmic de les Illes Balears, coincidint amb la celebració del ple i poc després que els grups de l'oposició,  PSIB-PSOE i PSM- IniciativaVerds- Entesa, hagin considerat que el president parlamentari havia de dimitir després de la decisió del jutge instructor, segons ha recollit Europa Press.

Amb aquesta dimissió, ja són dues les que es produeixen en la institució autonòmica, després que en la passada legislatura autonòmica, concretament, el 26 de febrer de 2010, Maria Antònia  Munar (Va unir Mallorquina) també dimitís i renunciés a l'acta de diputada autonòmica, arran de les acusacions abocades contra ella per l'exconseller de Turisme Miquel Nadal dins del caso Maquillatge.

En relació a  Rotger, la seva defensa havia sol·licitat el sobreseïment del cas per a l'alt càrrec del PP en al·legar que la contractació de  Over Màrqueting no guarda connexió alguna amb la presumpta trama de finançament il·legal del partit investigada en aquest procediment judicial, no obstant això, la Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat a l'arxiu i el magistrat ha desestimat finalment la petició de la defensa en considerar que sí pesen indicis delictius sobre el polític popular.

Informe de la Guàrdia Civil

El jutge ha acordat la imputació de  Rotger després que l'ex alcalde d'Inca Rafael Torres hagi apuntat a la seva declaració com encausat -posteriorment va ser arxivada la seva imputació- que va anar el seu antecessor en el càrrec qui va encarregar a l'empresa  Over Màrqueting la realització d'unes enquestes sobre la qualitat de vida en el municipi mallorquí, contractació presumptament  amañada per la qual la mercantil va acabar percebent 20.300 euros.

De fet, un informe de la Guàrdia Civil inclòs en el sumari del cas  Over Màrqueting ha revelat com l'expedient ‘emmalalteix de tot rigor’ en haver estat cursat com un contracte menor quan la quantitat que li va ser abonada ascendia a més de 20.000 euros. La  Benemérita ha incidit així en la forma com va ser suposadament  maquillada la contractació per donar-li forma de negociat en el qual van concórrer altres empreses.

L'informe fa constar que ‘seria difícil desvincular d'un consistori relativament mitjà i amb un pressupost no excessivament alt del coneixement de l'alcalde-president Pere  Rotger el contingut i aprovació [del contracte] a  Over’. Així mateix, ha destacat el fet que no s'oposessin a l'aprovació de la factura, elevada a la Junta de Govern local pel llavors tinent d'alcalde Rafel Torres, ni la interventora municipal ni l'assessor jurídic.

El propi  Rotger, qui el passat mes de novembre ha declarat com imputat davant el jutge, ha manifestat que va ordenar encarregar a l'empresa  Over Màrqueting la realització d'unes enquestes sobre la qualitat de vida en el municipi mallorquí, contractació presumptament  amañada, si bé ha indicat que “en aquesta qüestió estàvem els tres”, en referir-se al seu successor com a primer edil, Torres, al llavors cap de premsa i a ell mateix.

Trama popular

En aquest cas de presumpta corrupció estan implicats, a més de  Rotger, l'ex president autonòmic de les Illes Balears Jaume Matas, i l'ex secretari general del PP en la Comunitat i exconseller d'Interior, José María Rodríguez, que va renunciar al juliol d'aquest any dels seus càrrecs.

A més, estan imputats per descomptat maneig de fons opacs del PP dos exgerents (el cunyat de Matas, Fernando  Areal, i Antonio López) i l'ex delegat del Govern a Menorca, Antoni  Juaneda, que també va deixar el càrrec. En la causa oberta han aparegut relacionats diferents consellers del Govern autonòmic de Matas (2003-2007), entre ells la portaveu parlamentària, Mabel  Cabrer, i l'exconsellera de Sanitat, Aina Castillo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS