dimecres, 12 de desembre del 2012

El nou examen del pràctic de conduir, que inclou una part en la qual l'examinador no dóna cap tipus d'indicacions a l'alumne per veure com es maneja sense indicacions, entrarà en vigor en tota Espanya el proper 21 de gener, segons ha informat la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE).



El nou examen del pràctic de conduir, que inclou una part en la qual l'examinador no dóna cap tipus d'indicacions a l'alumne per veure com es maneja sense indicacions, entrarà en vigor en tota Espanya el proper 21 de gener, segons ha informat la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE).

La prova, que mesurarà per primera vegada també la conducció eficient del conductor, ja es realitzava com a experiència pilot en algunes prefectures de Tràfic, però a partir del 21 de gener del 2013 s'aplicarà en tots els centres d'examen del país.

Com a novetat, durant els 10 primers minuts de la prova, es realitzarà un test de "conducció autònoma" --obligatòria per a tots els permisos excepte els de les classes A1 i A2 de motos--, en el qual les indicacions de l'examinador es limitaran a demanar a l'alumne que iniciï la marxa i es dirigeixi a un lloc determinat (si coneix la localitat) o al fet que iniciï la marxa i circuli lliurement. En aquest cas, l'examinador donarà a l'aspirant les "indicacions mínimes i imprescindibles, que li serveixin d'orientació".

La CNAE ha posat alguns exemples de les indicacions amb les quals un alumne pot trobar-se en el nou examen: "Dirigeixi's vostè a l'Ajuntament passant per la Plaça de Toros" o "prengui l'adreça centro ciutat atenent a la senyalització d'adreça que existeixi" o "iniciï la marxa i, seguint la senyalització existent, vagi a ...".

La resta de la prova seguirà sent de conducció guiada com fins ara, amb l'examinador indicant què adreça prendre. Igualment, se seguiran aplicant els actuals criteris de qualificació, encara que, com a novetat durant el temps de la prova s'avaluarà de manera global la realització d'una "conducció eficient". Conduir de forma ineficient suposarà una falta lleu.

La durada de la prova en el seu conjunt serà com a mínim de 25 minuts per als permisos A1, A2, B i BTP i de 45 minuts per als permisos restants, excepte els de les classes AM i A, per a ciclomotors i motoristes, que no requereixen prova de circulació. Com a norma general s'esgotarà el temps mínim per a cada tipus de permís.

Abans d'iniciar la prova es demanarà a cada aspirant que realitzi alguna verificació o comprovació amb caràcter aleatori d'una sèrie d'elements del vehicle, com l'estat del nivell d'algun dels líquids, la pressió o dibuix dels pneumàtics, el funcionament del parabrisa, etc.

Després d'aquesta comprovació, l'aspirant s'asseurà en el seient del conductor es cordarà el cinturó de seguretat, graduarà el reposacabezas i els miralls retrovisores, com es fa fins ara.

L'examinador podrà donar per finalitzada la prova quan es cometi una falta eliminatòria que comporti un perill real i concret, quan es produeixi una intervenció justificada del professor o quan quedi acreditada una manifesta impericia de l'aspirant, segons la CNAE.

Quan finalitzi la prova, l'examinador comunicarà a l'aspirant, en presència únicament del professor, el resultat de la mateixa, amb una explicació breu, que no superi el minut i mitjà o dels dos minuts, i clara sobre l'avaluació de la prova, sense entrar en discussió sobre tal o com falta en concret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS