dimecres, 5 de desembre del 2012

Aguirre va adjudicar més de 200 contractes als donants de *Fundescam. Sis de les empreses que van finançar aquesta fundació del PP durant les campanyes d'Esperanza Aguirre van aconseguir després més de 300 milions d'euros en adjudicacions del Govern de Madrid .



Entre els donants que van aportar fons a *Fundescam no només hi havia empreses que en aquell moment, l'any 2003, ja cobraven de l'Estat a través de nombrosos contractes amb administracions governades pel Pàg. Després de les eleccions, diverses d'elles van aconseguir bons negocis amb el Govern d'Esperanza Aguirre.

Segons les dades del Registre de Contractes, sis de les empreses o empresaris que van aportar donatius a aquesta desconeguda fundació del PP de Madrid just durant la campanya electoral d'Esperanza Aguirre van aconseguir després, a través de diversos organismes que depenen de la Comunitat de Madrid, més de 300 milions d'euros en adjudicacions per mitjà de més de 200 contractes diferents. En qualsevol cas, aquesta xifra és només orientativa i a la baixa, atès que en el Registre de Contractes no figuren tots els adjudicats pel Govern de Madrid. I els que figuren s'incorporen moltes vegades a la base de dades amb anys de retard.

De fet, només 24 de 205 contractes analitzats es van adjudicar en 2008 i no apareix cap de 2009. D'aquest total, 84 es van atorgar mitjançant procediment negociat i només 11 prèvia subhasta. Diverses d'aquestes adjudicacions han estat objecte de polèmica i alguna, com és el cas d'una adjudicació a Siemens, ha acabat en els tribunals.

Tomás Gómez, capdavanter dels socialistes madrilenys, va anunciar el passat 23 de maig la seva intenció de portar el cas *Fundescam fins als tribunals: "Hi ha sospites per relacionar el finançament irregular del PP de Madrid amb la concessió de contractes a les empreses que han beneficiat econòmicament els processos electorals del PP i Aguirre".

*Special *Events va facturar a *Fundescam despeses de les campanyes electorals d'Esperanza Aguirre i Mariano Rajoy en les mateixes dates maig de 2003, octubre de 2003 i març de 2004 en les quals es van rebre els donatius d'aquestes empreses. La setmana passada, el Partit Socialista de Madrid va denunciar aquest escàndol davant la Inspecció d'Hisenda i la Junta electoral. Demà els socialistes tenen previst presentar una tercera querella davant el Tribunal de Comptes i el dijous han anunciat que elevaran el cas *Fundescam a la Fiscalia Anticorrupció.

Les proves

Qui van donar els donatius

Els ingressos. Gairebé 800.000 euros en donatius abans de les eleccions
Una vintena d'empreses i empresaris *donaron a aquesta fundació del PP de Madrid prop de 800.000 euros. Segons els documents de la comptabilitat de *Fundescam als quals ha tingut accés ‘Públic’, tots els pagaments arribaven en els mesos de 2003 i 2004 en els quals es van produir campanyes electorals: en la vespra de les dues autonòmiques de el ‘*tamayazo’ i també els dies abans de les generals de 2004. La majoria dels donants van signar els justificants dels donatius i molts d'ells ja tenien contractes públics.

En què es va gastar els diners

Els pagaments. Corretja va facturar a *Fundescam i també a FAES
Dos documents difosos per ‘Públic’ demostren que *Special *Events va facturar despeses de la campanya d'Aguirre tant a *Fundescam com a FAES. El primer, amb la capçalera de la Tresoreria del PP de Madrid, detalla els pagaments que va realitzar el partit i FAES a aquesta empresa de la ‘trama *Gürtel’, els nombres dels xecs i les factures pendents. El tercer és un llistat de *Special *Events on apareixen els “conceptes reals” de diverses factures endossades al PP de Madrid i *Fundescam. *Special *Events va demandar en 2005 al PP pels pagaments pendents. El PP d'Aguirre va accedir a pagar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS