dimecres, 5 de desembre del 2012

Defensa cessa al director de la revesteixi ‘Exèrcit’ per criticar a Artur Mas .



En l'últim editorial de la revista (mes de novembre) de contingut i àmbit militars, òrgan oficial de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, *Pontijas va aprofitar la seva posició de màxim responsable de la publicació per criticar -abocar opinions polítiques- al nacionalisme català i en concret al president autonòmic en funcions, Artur Mas (CiU).

‘Trencaria la unitat nacional’

Així, en el text es pot llegir que, a més de per la crisi econòmica, la passada desfilada de les Forces Armades el Dia de la Festa Nacional, el 12 d'octubre, es va veure *deslucido per:

‘La *descortesía de la Presidència de la Generalitat, que va aprofitar dia tan assenyalat per accentuar una més que dubtosa proclamació d'intencions sobiranistes del poble català, que trencaria la unitat nacional, tan estable, que es pot considerar a l'Estat espanyol com una de les nacions més antigues del continent europeu; i, finalment, les diferents manifestacions relatives a la necessitat o no que a les escoles i col·legis, de les Comunitat bilingües, s'ensenyi tant l'idioma de la Comunitat com el castellà’.

L'editorial afegeix que ‘aquestes singularitats’ provoquen ‘una disminució de la credibilitat de la nostra nació’ i ‘perjudiquen l'estabilitat política i es tradueixen en una major penalització dels mercats’.

Tot això, unit a la crisi econòmica, afegeix el director de la revista a través de l'editorial, ‘han generat discrepàncies entre les diferents autonomies, empitjorant en gran mesurada la cohesió nacional, oblidant la importància que té la defensa nacional en relació amb els riscos potencials i els compromisos internacionals, sent d'alguna forma ben vista per una gran part dels sectors socials, la disminució sistemàtica de les partides econòmiques destinades a despeses de defensa -més d'un 25% en aquests quatre últims anys que ha deixat a Espanya a la cua dels països occidentals amb un percentatge sobre el PIB de sis desenes per a despeses de defensa’.

Subjecte a la disciplina militar

Després de la publicació de la revista, segons un portaveu del Ministeri de Defensa, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, Jaime Domínguez *Buj, en una reunió amb el general *Pontijos, dilluns passat, li va comunicar que havia estat destituït. El cessament encara no ha estat publicat en el Butlletí Oficial del Ministeri de Defensa (*BOD).

Com s'apunta en la informació del diari del grup Pressa, la gravetat de l'escrit del general de brigada no radica tant en el que es diu com en el fet que est el text constitueixi l'editorial de la revesteixi Exèrcit, per la qual cosa aparegui com l'opinió oficial de l'Exèrcit. El que vindria a significar que la cúpula de l'Exèrcit espanyol estaria criticant al president de la Generalitat.

Malgrat que la decisió del Ministeri de destituir al general està presa, fonts properes a l'adreça de la revista, consultades per la VEU DE BARCELONA, han assegurat que *Pontijas ha exercit com a director de la revista, almenys, els primers dies d'aquesta setmana. El cessament eren, per a les fonts consultades, “rumors”.

*Pontijas està en la reserva però ocupava un lloc orgànic, no operatiu, com és l'adreça de la revista, des de fa aproximadament dos anys, i per aquest motiu segueix subjecte al codi disciplinari militar. Encara que les sancions en l'àmbit militar no són públiques, el general de brigada cessat podria arribar a ser sancionat amb la pena d'arrest domiciliari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS