divendres, 30 de novembre del 2012

Privilegis d'una CONSTITUCIÓ que en l'actualitat, no han votat ni el 30 % de la ciutadania del poble Español. El rei hauria hagut d'esperar 154 dies per operar-se en la sanitat pública i altres 100 per a la rehabilitació.



Sense temps d'espera ni llistes per ser tractat, viu 'a cos de rei' una situació molt diferent a la qual s'enfronta qualsevol un altre pacient que acudeix a la sanitat pública.

Parlem d'un pacient X, cridem-li Juan Carlos. Juan Carlos té molèsties en el maluc i va al seu metge a demanar una cita amb l'especialista. Segons explica al *HuffPost el doctor Marcià Sánchez *Bayle, portaveu de la Federació d'Associacions en Defensa de la Sanitat Pública, el temps d'espera mitjà per veure a un traumatòleg és de 53 dies a Espanya. Això en el millor dels casos. Un 39,8% d'espanyols haurien d'esperar més de 60 dies per poder ser diagnosticats de la seva lesió.

Amb el seu diagnòstic, Juan Carlos espera a poder ser operat. Passaran 101 dies fins que sigui ingressat a l'hospital. Si té mala sort, com ocorre en el 21,13% dels casos al nostre país, el pacient haurà d'esperar més de 180 dies perquè se li implanti la pròtesi.

En total, Juan Carlos hauria d'esperar 'solament' 154 dies per operar-se de la seva lesió de maluc en un hospital públic des que va ser al metge. En el pitjor dels casos, l'espera s'ampliaria fins als 240 dies, és a dir, 8 mesos. I això sense tenir en compte els temps per a les proves necessàries abans de sotmetre's a una operació d'aquest tipus.

L'operació de Juan Carlos ha estat un èxit. Si tot va bé, rebrà l'alta en 4 o 5 dies. El doctor Sánchez explica que als hospitals públics s'afavoreix la mobilitat dels pacients per diversos motius. Un d'ells és la necessitat que hi hagi una "rotació major" per l'escassetat de llits que existeix en la sanitat pública i una altra perquè en una lesió d'aquest tipus, la falta de mobilitat pot derivar en una "pèrdua de massa muscular".

El pacient rep l'alta i es va a la seva casa. És el moment de la rehabilitació. Mentre que el rei la rep al propi hospital per evitar-li desplaçaments, el nostre Juan Carlos haurà d'esperar més de 100 dies per poder rebre un tractament *fisioterapéutico a l'hospital, uns temps que varien de mitjana en funció de la gravetat del pacient. Hauran passat 254 dies des que Juan Carlos va ser al metge per primera vegada pel seu *artrosis en el maluc.

TEMPS D'ESPERA A MADRID

El portaveu de la Federació d'Associacions en Defensa de la Sanitat Pública denúncia el "secretisme" que existeix entorn dels temps d'espera en la Comunitat de Madrid. Les estimacions mitjanes es realitzen amb les dades d'altres 16 comunitats, entre les quals no es troba Madrid, que segueix un altre barem en el qual es mesuren els temps des que el pacient visita a l'anestesista.

"Els temps d'espera a Madrid són més secrets que els papers del Pentágono", denuncia el doctor Sánchez.

Enmig de les jornades de lluita que està vivint aquests dies la sanitat pública madrilenya, Sánchez *Bayle denuncia que a Madrid el nombre d'especialistes per habitant és molt baix i reclama una millor utilització dels serveis públics. Màquines de ressonàncies magnètiques, necessàries per a un diagnòstic d'aquest tipus, "no s'utilitzen a les tardes o els caps de setmana" per falta de personal i per reduir costos.

Sánchez també denuncia que són necessàries un major nombre de llits de llarga estada perquè els pacients que ho necessitin puguin ser tractats correctament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS