divendres, 23 de novembre del 2012

Mataró participa en el Gran Recapte d’Aliments amb 15 punts de recollida Es farà el 30 de novembre i l’1 de desembre en supermercats i al mercat de la plaça de Cuba.



Mataró serà una de les 200 poblacions de Catalunya que participarà el proper 30 de novembre i 1 de desembre en el Gran Recapte d’Aliments que organitza la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social “la Caixa”. La regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, i la delegada comarcal de la Fundació Banc dels Aliments, Núria Manté, I la voluntària de la campanya, Isabel Bosch, han explicat avui en roda de premsa com es desenvoluparà la campanya a Mataró.
 
El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Actualment, es calcula que més d’un milió i mig de persones (22,4 %) viuen en situació de pobresa a Catalunya.
 
Aquesta és la quarta edició de la campanya i té dos objectius, per una banda, recollir 1.400.000 kg d’aliments nutritius de llarga durada (llegums secs, llet, oli i conserves de peix), i per l’altra,
sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de la pobresa i alhora afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.
 
El Gran Recapte d’Aliments de Catalunya 2011 va recollir 1.127.000 kg en 602 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 7.600 voluntaris. El volum del recollit representa un 20 % de tot el que es recull durant un any.
 
 
La campanya a Mataró
 
800 seran els punts de recollida en tot Catalunya, 15 dels quals estaran situats a Mataró, 1 mercat municipal i 14 supermercats:
 
. Mercat municipal de la plaça de Cuba
. Caprabo: avinguda de Puig i Cadafalch, 154-160
. Caprabo: avinguda de Jaume Recoder, 12
. DIA: carrer de València, 83-85
. DIA: carrer de Joan Miró, 1-5
. Alcampo: carrer d’Estrasburg, s/n
. Gros Mercat: polígon industrial Pla d’en Boet II
. Consum: carrer de Jacint Verdaguer, 23
. Consum: ronda d’Alfons X el Savi, 136-144
. Consum: ronda d’Alfons X el Savi, 54-60
. Consum: ronda de Francesc Macià
. Condis: carrer de Josep Punsola, 35
. Soldi: ronda de Leopoldo O’Donnell, 54-56
. Lidel: ronda de Països Catalans
. Mercadona: carretera de Barcelona, carrer de Caldes d’Estrac
 
Cada punt de recollida comptarà amb voluntaris que informaran els clients i aniran recollint les donacions d’aliments que es dipositaran en uns contenidors, que una vegada plens s’aniran buidant i s’emmagatzemaran al mateix supermercat o en un local cedit per l’empresa AMB Imágenes al polígon industrial del Pla d’en Boet. Al llarg de la setmana següent, els aliments es traslladaran a la seu central del Banc dels Aliments de Barcelona per ser aleshores distribuïts a les entitats receptores de la província que els distribueixen entre les persones necessitades: Càritas Interparroquial Mataró, Asalma i la Fundació Sant Joaquim.
 
Al Mercat municipal de la plaça de Cuba el punt de recollida se situarà a l’espai Demo.
 
També hi participen l’escola Montserrat Solà i l’institut Puig i Cadafalch.
 
Per tal de fer efectiva la campanya, es compta amb un gran volum de voluntaris, que a Mataró en seran 197.
 
A Mataró l’any passat hi van participar 6 supermercats i 90 voluntaris i es van recollir 8.676 kg.
 
 
Altres maneres de col·laborar
 
A més, de la recollida d’aliments també es poden fer donacions en línia al web www.bancdelsaliments.org, un SMS amb la paraula QUILO al 28029, a través del facebook, així com a través de “la Caixa” a tots els seus caixers automàtics i canals electrònics: portal de “la Caixa”, Línia Oberta, CaixaMòbilbescanvi de Punts Estrella per fer donacions econòmiques.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS