divendres, 23 de novembre del 2012

Víctor *Grifols: "No invertiré més a Espanya mentre les coses no canviïn"



El president del grup de *hemoderivados *Grifols, Víctor *Grifols, ha assegurat que no invertirà més a Espanya "mentre les coses no canviïn".

"No em veig capaç de continuar invertint a Espanya. O canvien les coses, o lentament ens anirem marxant des d'Espanya fins a Estats Units", va advertir anit *Grifols durant el sopar de gala de l'Associació Espanyola d'Analistes Financers, que va premiar la trajectòria professional de l'empresari català.

El president de *Grifols, va subratllar, a més, que en cas de *desinvertir a Catalunya no s'aniria mai a Madrid. "Abans em vaig a Gibraltar", va postil·lar.

*Grifols, poc dau a participar en actes públics, va deixar ahir de costat el políticament correcte i va pronunciar un dur discurs que va deixar atònit a més d'un. Va arremetre durament contra les administracions públiques i fins i tot va donar una *reprimenda al propi col·lectiu d'analistes financers, organitzador de l'acte.

A tres dies de les eleccions catalanes, Víctor *Grifols va assegurar que li preocupa "bastant poc" la política, però "molt" les conseqüències d'ella.

Si *Grifols prefereix invertir a Estats Units en comptes d'Espanya, va explicar, no és perquè allí les condicions laborals o salarials són millors, sinó perquè aquí, va exemplificar, no es garanteix "una cosa tan trivial com l'aigua".

Va explicar que la seva planta de Parets del Vallès (Barcelona) necessita milions de litres d'aigua diaris per funcionar, però que ni això té assegurat.

Per això, en presència del conseller de Salut, *Boi Ruiz, i de més d'un centenar d'analistes, va insistir: "*Grifols no invertirà aquí mentre no tingui aigua".

Sobre la difícil situació que viu actualment Espanya, Víctor *Grifols va afirmar que l'origen del problema no és només econòmic o financer, sinó que "s'ha trencat la màquina" de la democràcia.

Tenim un país, va assenyalar, en el qual "la monarquia comença a patinar", els sindicats "no saben què fan", les autonomies "són accessoris que damunt molesten" i existeix un Senat que "no se sap per a què serveix".

"Algú ha de canviar alguna cosa en aquesta màquina que està trencada" i en la qual no s'han realitzat canvis en els últims 35 anys, va remarcar *Grifols.

En aquest context, l'empresari considera que Catalunya, immersa actualment en ple debat sobiranista, "està adquirint aquest concepte" i posant de manifest, amb la seva postura, que "cal parar màquines" per solucionar els problemes i tornar a començar.

"Han d'entendre que s'han carregat la màquina i que alguna cosa ha de passar", i que "si això d'aquí no canvia", *Grifols s'anirà, va advertir.

L'empresari va deixar clar que el fet d'haver sorgit a Espanya ha representat un desavantatge competitiu per a la seva companyia, que és actualment una de les signatures capdavanteres del seu segment a tot el món.

"Si haguéssim nascut a Alemanya avui seríem més grans que *Pfizer", el seu principal competidor, va indicar *Grifols, qui va assegurar que a Espanya "hi ha empreses boníssimes que neixen castrades" per les limitacions del propi país.

*Añadíó, en aquest sentit, que *Grifols "no pot dependre" d'un país en el qual és el Govern el que fixa el preu dels medicaments "i damunt no paga".

"Venem fos perquè allí es cobra i aquí no", va asseverar, després de recordar que aquesta situació no és d'ara, sinó que es ve produint des dels anys 80.

Aquest va anar precisament el motiu pel qual *Grifols va decidir l'any 1987 obrir-se a l'exterior i internacionalitzar el seu negoci. Avui dia, el 92 % de les seves vendes provenen de fora d'Espanya i el 80 % de la seva activitat industrial està també a l'estranger.

En aquest sentit, *Grifols va animar a les empreses a sortir a l'exterior, i va negar taxativament que Espanya sigui actualment un país de "emigrants" pel simple fet que molts dels seus professionals hagin hagut de sortir del país per desenvolupar el seu treball.

"Avui es diu que la gent emigra. Què cony! Són expatriats, gent a la qual es mana fora i tornarà més rica del que era", va manifestar *Grifols, que va afegir: "No manem morts de gana fora", sinó que "exportem talent".

A pesar que els analistes financers van atorgar a *Grifols la Insígnia d'Or per la seva trajectòria professional, l'empresari va dedicar també unes paraules de retret a aquest col·lectiu, a els qui va recriminar que duguin a terme les seves anàlisis i projeccions sense consultar si més no amb la pròpia empresa.

Per això, els va explicar: "*Grifols va bé. La propera vegada que vulguin analitzar-nos, cridin-nos".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS