divendres, 30 de novembre del 2012

El Govern ja ha buscat una nova forma d'eludir les seves responsabilitats. El Govern justifica l'èxode juvenil en l'esperit aventurer.



El Govern ja ha buscat una nova forma d'eludir les seves responsabilitats. La responsable d'Emigració creu que els joves espanyols es marxen a l'estranger per un esperit d'aventura i no solament per la crisi.

Com menys curiosa ha estat l'explicació que la secretària general d'Immigració i Emigració, Marina del Corral, ha donat sobre el massiu èxode dels joves espanyols a la recerca d'una oportunitat laboral a l'estranger que se'ls està negant a Espanya.

Segons aquest càrrec del Govern, l'emigració de joves espanyols no es deu només a la crisi econòmica sinó a la globalització, a lliure circulació de treballadors a Europa, al reclam de professionals per la seva bona preparació tècnica, i “per què no dir-ho, a l'impuls aventurer de la joventut”, entre altres factors.

I per si no fos poc, va afegir segons informa Ep que “és cert que la situació interna se sumeixi a aquesta capacitat de mirar a l'exterior, però considero desvirtuats els discursos que sostenen que la sortida de treballadors qualificats espanyols està estricta i únicament vinculada a la situació de crisi”.

Així ho va dir Del Corral, durant la presentació de l'informe de la de l'Organització Internacional de les Migracions (OIM), que tenia ni més ni menys que de títol “L'emigració de professionals qualificats: una reflexió sobre les oportunitats per al desenvolupament”.

La secretària general d'Immigració i Emigració ha insistit que ha de valorar-se com “essencialment positiu” que els treballadors espanyols qualificats “hagin deixat per fi de ser ‘locals’”, per posar-se, al seu judici, “a l'altura dels treballadors qualificats dels nostres socis europeus quant a projecció internacional”.

Aquest fet que en circumstàncies normals seria òbviament positiu no cal oblidar que s'està produint en un moment en el qual Espanya compta amb una de les taxes d'atur juvenil més altes dels països desenvolupats; on els recentment llicenciats no troben un lloc de treball i on són molts que es veuen obligats a anar a l'estranger a la recerca de les oportunitats que se'ls nega al seu país.

No en vato, en 2011, van sortir d'Espanya 52.841 espanyols per residir a l'estranger, segons les dades Estadística de Variació de Residents, una xifra que la del Corral ha comparat amb els 98.761 nous residents estrangers de tercers països i més 152.986 nous residents de ciutadans de l'Espai Econòmic Europeu i Suïssa, arribats a Espanya en el mateix període.

Al seu judici, la tendència migratòria va continuar sent positiva en 2011 a favor de la immigració, malgrat l'increment “considerable” d'espanyols que havien sortit a l'exterior. Així mateix, ha indicat que moltes de les persones que es comptabilitzen com a emigrants “són immigrants nacionalitzats que retornen al seu país d'origen o surten per a una tercera destinació”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS