divendres, 30 de novembre del 2012

La vicepresidenta del Govern, *Soraya Sáenz de Santamaría, porta al Govern basc al Tribunal Constitucional per pagar aquest Nadal la segona paga extra de l'any als seus funcionaris, perquè així ho recull la seva Llei de Pressupostos, Govern basc dedicarà a aquesta fi 207 milions d'euros, abans que el Govern central els hi quedi com a pansa a CATALUNYA.



El Consell de Ministres ha acordat portar al Tribunal Constitucional (TC) al Govern basc pel seu anunci que pagarà aquest Nadal la segona paga extra de l'any als seus funcionaris, contravenint el reial decret de juliol que ho impedeix.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
L'Executiu ha accelerat els tràmits per evitar que aquesta paga arribi a abonar-se el mes que ve. Així, ha donat tres dies al Consell d'Estat perquè li informi i l'Advocacia de l'Estat plantejarà el conflicte ja la setmana vinent.

L'objectiu és que el proper ple del TC decideixi l'admissió a tràmit d'aquest assumpte ja que, de fer-ho, suposarà la suspensió d'aquesta paga durant almenys cinc mesos.

Est és el temps que tindrà el Tribunal per ratificar o aixecar aquesta suspensió, segons ha explicat l'Executiu, a l'espera d'una resolució del conflicte.

El Govern basc, que es troba en funcions, va anunciar la seva intenció de pagar aquest abonament extraordinari el mes que ve als seus 67.000 empleats públics perquè així ho recull la seva Llei de Pressupostos.

Com aquesta norma no va ser modificada després del reial decret, considera que segueix en vigor i ha de complir-la. Dedicarà a aquesta fi 207 milions d'euros.

L'Executiu del PP esgrimeix no obstant això al seu favor que l'Estat és legítim “per establir límits retributius dels empleats públics, que operen com a límits de l'autonomia financera autonòmica, segons s'estableix en la doctrina del propi Tribunal Constitucional”.

Argumenta també l'article 2 del citat reial decret, que establia que el personal del sector públic, inclòs l'autonòmic, “veurà reduïda les seves retribucions en les quanties que correspongui percebre en el mes de desembre com a conseqüència de la supressió tant de la paga extraordinària com de la paga addicional de complement específic o pagues addicionals equivalents d'aquest mes”.

Navarra i Extremadura, altres casos
Sáenz de Santamaría ha explicat que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques estudia “cas per cas” els anuncis autonòmics d'abonar una extra el proper Nadal, per si incompleixen la legislació estatal.

En concret, els casos d'Extremadura i Navarra, els governs dels quals abonaran al gener una paga extra, però la corresponent a juny de 2013, segons han aclarit, ja que l'any que ve no està prevista de moment cap restricció. Hisenda estudiarà si efectivament l'abonament correspon a diners del proper exercici o d'aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS