dimecres, 31 d’octubre del 2012

El Partit Popular i les fonts ideològiques.


El Partit Popular afirmava que sent "passió" i "amor" per Catalunya i titllava la independència del país d'"onada separatista". Fins i tot apel·lava a la "laboriositat" del poble català per impedir que es constitueixi en Estat independent. I, ves per on, aquestes expressions resulten d'allò més divertides, ja que la forta patacada que les enquestes pronostiquen al PP en les eleccions del 25 de novembre fa pensar que una bona colla de diputats d'aquest partit tindran més futur explicant acudits que no pas exercint la política.

Això no obstant, és interessant analitzar les expressions esmentades, perquè mostren clarament quin és el marc ideològic que els serveix de referència. D'entrada, té gràcia que parlin d'"amor" i de "passió" per Catalunya i que, en virtut d'aquests sentiments, la vulguin captiva i subordinada a Espanya tot seguint aquell principi masclista que diu "seràs meva o no seràs de ningú". Déu ens guardi d'amors i de passions així. Més que res perquè se suposa que quan estimes algú de debò el vols lliure i decidint per si mateix, no pas encadenat i a mercè de la teva voluntat.

Però també les expressions "separatista" i "laboriositat" aporten molta informació sobre les fonts ideològiques que hi ha al darrere. I és que tant l'una com l'altra formaven part del discurs del règim franquista. El règim de Franco no va parlar mai d'independentisme. Mai. Sempre s'hi va referir com a "separatisme". Era la seva manera de satanitzar el dret de Catalunya a la llibertat. I quan volia ensabonar de manera folklòrica els catalans sempre s'hi referia parlant del "laborioso pueblo catalán"; cosa que té la seva gràcia, ja que si en una cosa coincideixen el règim de Franco i el Partit Popular és que el poble català no existeix perquè només hi ha poble espanyol. És a dir, que els catalans no seríem cap poble per nosaltres mateixos. Només seríem poble espanyol de Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona. Pobre Partit Popular, quina deriva. Com més parla més es despulla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS