diumenge, 12 d’agost del 2012

Vaig acabar la universitat i no trobo feina ... què tal et cauria tenir la teva pròpia franquícia?. Si els llocs de treball que has trobat en el mercat laboral no us satisfan, què tal si et empres creant el teu propi negoci? Tenir la teva pròpia empresa i amb menys risc, podria estar a un clic de distància.


 Per a molts joves que acaben la seva educació universitària, inserir per força laboral pot representar un repte de temps complet. Al llarg de tota la carrera i sobretot en algunes universitats de paga, se't "prepara" per ocupar alts llocs directius en una gran empresa, només per enfrontar a la crua realitat: aquest tipus de llocs són altament competits i requereixen de gran experiència, per la qual cosa has de començar des de baix i amb sous regularment baixos, (en algunes ocasions molt més baixos que la colegiatura que pagaves per la teva universitat). Aquesta és la realitat de la vida laboral actual.
Ara, si vas estudiar en alguna universitat de govern, i sobretot en carreres tècniques com les enginyeries, la història no és més encoratjadora: aquí se't "prepara" per obtenir una feina ... punt. Tenir treball al graduar-és l'objectiu final i pocs plans d'estudi contemplen matèries administratives o d'emprenedoria. El més admirat en aquest tipus d'ambients és aconseguir una beca per estudiar a l'estranger i aconseguir treball per allà (contribuint a la fuga de talent) o tornar al país per treballar com a investigador i fer classes. El pitjor de tot és que en fer això últim, formem acadèmics sense experiència real en el mercat laboral, que es troben educant estudiants que busquen obtenir una feina ben remunerada ... un cec que guia un altre cec ... contradictori no?
I què tal si emprenc el meu propi negoci?En la meva opinió personal, un recent egressat té molt poca experiència com per emprendre la seva pròpia empresa, sobretot en un negoci que iniciï des de zero. Per descomptat, sempre hi haurà les seves excepcions; només cal pensar en Bill Gates de Microsoft o en els fundadors de Google o YouTube, que es van fer milionaris sent encara molt joves.
En emprendre el teu propi negoci des de zero, és molt probable que guanyis experiència, però he de ser sincer: és poc probable que guanyis diners. Aquest va ser el meu cas personal: vaig emprendre el meu primer negoci als 19 anys només per traspassar uns quants mesos després, la renda i els sous no em deixaven cap utilitat. Havia de seguir el meu camí, havia d'aprendre més.
Vaig estar treballant un parell d'anys per a una altra companyia i després vaig tornar a emprendre la meva pròpia empresa. Em va anar millor en aquesta ocasió però res espectacular. Una dècada després, després de molts frentazos i un que un altre daltabaix, vaig començar finalment a entendre com funciona això de ser empresari. Per descomptat, no és impossible d'aconseguir i el que cregui que aquest ha de ser el seu camí, li recomano començar com més aviat millor, llegir molt sobre negocis i prendre tota la capacitació empresarial que li sigui possible. Ara, hi ha maneres menys doloroses de tenir un negoci exitós.
Però què és una franquícia? és un model on una organització que ja compta amb negoci exitós i provat s'embarca en una relació de negocis contínua i contractual amb un tercer (el franquiciatario) perquè operin sota el nom, marques i la guia del primer, a canvi d'una quota o percentatge de les vendes.
Això significa que en aquest model, a canvi d'una quota inicial i una comissió sobre les teves vendes, adquireixes un negoci que ja ha estat provat, sota una marca que ja compta amb cert prestigi i acceptació en el mercat. Però el més important: quan adquireixes una franquícia, en realitat també estàs també comprant experiència, i això pot fer tota la diferència. Aquesta experiència o "saber fer" es transmet a través de la capacitació i el suport que et brindarà el franquiciador, i que són factors determinants per a la correcta realització del negoci. Tot això minimitzarà el teu risc de fracàs, encara que sigui el teu primer negoci.
Una advertència: tota nova empresa porta amb si grans quantitats de treball abans i després d'obrir les portes. Amb una franquícia aquestes comprant un model de negoci que funciona, de manera que tens menys risc de fracassar, però no necessàriament menys feina. Hauràs de fer grans esforços per portar a l'èxit i segurament treballaràs més que el que treballaries en una ocupació. Però aquest és el camí de l'empresari, així que mentalízate per treballar àrduament i aprendre molt. Només així podràs complir les teves metes.
I com puc començar?
http://publicacionseduardnogues.blogspot.com/2012/08/promotor-independent-organogold-es.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS