diumenge, 15 de juliol del 2012

El nou Govern del Partit Popular cuida de la família. Diversos familiars de membres del nou Executiu de Rajoy i de polítics del PP han estat 'endollats' recentment en diferents organismes depenents del Govern. Familiars de Cospedal, Arias Cañete, Esperanza Aguirre o Zaplana són alguns dels quals sí han trobat treball gràcies a la bolcada electoral, mentre gairebé cinc milions d'espanyols estan en la cua de l'atur.


Tenim 445.228 polítics emprats en l'administració pública. Gairebé el doble del segon que és Itàlia, i 300.000 més que Alemanya.

Un estudi intern elaborat per assessors de la Presidència del Govern revela que Espanya és el país europeu amb major nombre de polítics amb càrrecs públics per habitant de tota Europa. Aquests polítics es troben treballant a tots els nivells de l'administració. Tenim 300.000 polítics més que Alemanya, treballant a costa del pressupost, i el doble que Itàlia i França.

L'informe indica que la xifra s'ha disparat per la pràctica habitual dels grups municipals i parlamentaris autonòmics a tenir un determinat nombre de càrrecs de confiança respecte a la seva representació que realitzen labors internes dels grups, i que es *solapan amb les dels assessors personals que al seu torn tenen els polítics electes. L'informe, per tant, posa negre sobre blanc que a Espanya tenim més caps que indis.


-L'alcalde de (PNB) *Hondarribia, amb 16.000 habitants cobra 70.367,- Euros a l'any, l'1*er tinent d'Alcalde 52.739;- el 2º tinent d'alcalde, 47.000; la secretària de l'Alcalde, 36.259; el responsable de premsa, 38.388; el conseller jurídic de l'alcalde, 50.024. El cap de la policia municipal d'un poble de 16.000 habitants cobra 68.000 euros. Hi ha qui de més?

-*Loly de Juan va perdre les eleccions per a alcaldessa en *Basauri i ha trobat acomodament com a directora amb metro Bilbao.

-Alba *Cañadas no va aconseguir ser regidora a Vitòria (els de Vitòria *decidiron en massa no votar al PSOE) però ha estat nomenada assessora de Pilar *Unzalu (Medi ambient i Agricultura).

-En Lasarte, els socialistes donaven per segur que continuarien en l'Alcaldia, però després de l'acord entre *Bildu, PNB i una candidatura independent, als socialistes els ha tocat la poc gratificant oposició. No hi ha problema: el candidat a alcalde, Jesús *Zeballos, ha estat nomenat assessor en el Departament d'Iñaki *Arriola (Habitatge, Obres Públiques i Transports) i l'anterior tinent d'alcalde, Iñaki Múgica, és ja nou director de Serveis Socials amb Gema Zabaleta (Ocupació i Assumptes Socials).

-*Bildu va guanyar a Sant Sebastià i Juan Karlos *Izagirre és el nou alcalde. *Odón Elorza té massa talent per malgastar-ho en l'oposició municipal i ha estat nomenat assessor en temes de pacificació de Patxi *Lopez.

-Però la història més *rocambolesca és la de Jorge *Letamendia. Els socialistes van decidir que el nou portaveu municipal havia de ser un “home de pes” com Ernesto *Gasco (número 10 de la candidatura, encara que el PSE només va aconseguir 7 regidors). Així doncs, havien de dimitir el 6 i 7 de la llista socialista (a més de *Odón Elorza) perquè *Gasco passés a ser regidor. El número 6 era Jorge *Letamendia i , després de cessar i com a premi al seu sacrifici, ha estat designat director d'Energia i Mines.

-Maria Luisa *Justel *Gonzalez ha saltat de la candidatura socialista en *Getxo a l'Adreça de Gestió Econòmica i Infraestructures del Departament d'Interior. I Miriam *Frade, fracassada candidata a alcalde en *Santurtzi, és ara assessora de Llauris en Interior. Per la seva banda, *Alexia *Castelo va passar de tinent d'alcalde de *Sestao a assessora de Patxi *Lopez en *Lehendakaritza.

-El “*candidatus *interruptus” a alcalde de *Renteria, Juan Carlos Merino, és avui el director general de *Euskotren.

-Un altre ex alcalde, el de *Renteria, Miguel Bon, que optava i va fracassar com a candidat socialista a diputat general de Guipúscoa, és avui *viceconsejero de Seguretat del departament d'Interior.

-La filla de Llauris, de 24 anys, ha estat la directora de gabinet del Departament de Treball, però al no ser un treball molt grat a causa dels ETS i altres suposades *corruptelas, l'han fet directora de Cooperació del Govern basc, que és un càrrec amable orientat sobretot a causes benèfiques i solidàries i altres coses. Ideal per lluir-se.

-L'esposa de Jose Antonio Pastor, Mercedes Sánchez, és la cap de premsa de Patxi López.

-El marit de la vicepresidenta primera de la Taula del parlament regional, Blanca *Roncal, s'ha convertit en director gerent de l'hospital de Creus.

-Quan el *viceconsejero de Transport, Ernesto *Gasco, era regidor responsable de Tràfic a Sant Sebastià, la seva parella sentimental, *Íñigo Alonso, era conductor de la Companyia del Tramvia. Ara que *Gasco és *viceconsejero de Transport, Alonso ha estat nomenat director de *Euskalmet, l'agència meteorològica basca. Criteris de “eficàcia” socialista: Se substitueix al gerent del Metre Bilbao per un nou “afí” de menor *curriculum i tres “*ásesores”, és a dir, 4 persones per a un lloc on abans hi havia una tan sol. Un altre exemple de ”eficàcia”. I com aquest dotzenes.

-Més parelles de fet: L'alcalde de *Portugalete Mikel Torres, braç dret de Patxi López en molts assumptes, ha aconseguit per a la seva companya sentimental l'adreça de Promoció i Desenvolupament Empresarial de l'agència de Desenvolupament Empresarial del govern regional.

-L'autora del blog i del *twitter de Patxi López, *Nagore dels Rius, ha passat a ocupar la prefectura de noves tecnologies de *Ajuria *Enea. I el seu marit, Iker Bilbao és ara gerent de *Mendinet, l'associació per al progrés del desenvolupament rural.

I dins del partit, el cunyat de Patxi López, *Melchor Gil, ha passat a ser secretari d'Organització del PSE a Biscaia i membre de l'Executiva.

En definitiva, el repartiment del botí ha d'acabar-se ja abans que la casta deixen exhaustes les arques de l'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS