dilluns, 16 de juliol del 2012

El fill d'Esperanza Aguirre, comte de Villariezo, contractat a dit en el Ministeri d'Economia


Nepotisme

El nepotisme és la preferència que tenen alguns governants o funcionaris públics per donar ocupacions públiques a familiars sense prendre en compte la competència dels mateixos per a la labor, sinó la seva lleialtat o aliança.

Un exemple de nepotisme seria el cas d'un governador que deixa en càrrecs públics a tots els seus germans i vol imposar com el seu successor a un altre germà o, des d'una perspectiva privada, que l'encarregat de recursos humans (*contratador) en una empresa contractés al seu parent en lloc d'algú més qualificat només pel fet de ser família, en perjudici d'una major capacitat d'altres aspirants, afectant com resultat els interessos de l'empresa de la qual és simplement encarregat i no propietari. Quan qui contracta familiars o amics és el titular de l'empresa, la diferència amb la faceta pública és que en aquesta regeixen principis generals com l'interès públic, tutelats pels poders públics, mentre que en aquella regeix la "autonomia de la voluntat" o el "dret a la propietat", és a dir, la seva tutela ve determinada pel propi empresari, propietari i gestor dels béns de producció, en el seu propi interès i profit.

Álvaro Ramírez d'Haro i Aguirre, fill de la presidenta de la Comunitat de Madrid, és assessor del gabinet del secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-*Legaz, des de principis del passat mes de gener. El menor dels fills d'Esperanza Aguirre, de 32 anys d'edat, ha estat contractat com a càrrec de confiança i lliure designació.

Segons han assegurat funcionaris del Ministeri d'Economia, el lloc pel qual ha estat contractat el fill d'Esperanza Aguirre sol estar destinat a economistes.

Álvaro Ramírez d'Haro i Aguirre, comte de *Villariezo des de 2006 per cessió del seu avi, don Ignacio Ramírez d'Haro i Pérez de Guzmán, és llicenciat en dret i fins a la seva contractació en Economia, ha treballat en el bufet d'advocats Pérez Llorca de Madrid. El fundador d'aquest despatx és José Pérez Llorca, un dels ponents de la Constitució i diputat de l'extinta *UCD.

La seva filla, Carmen Pérez Llorca, ha ocupat diversos càrrecs als diferents governs d'Esperanza Aguirre a Madrid. Va ser directora general d'Ocupació, directora general d'Educació Infantil i Primària i, en l'actualitat, és *viceconsejera d'Organització Educativa.

Álvaro Ramírez d'Haro no és l'únic familiar d'un alt càrrec del PP col·locat pel Govern. María Zaplana Barceló, filla de l'exministre de Treball, Eduardo Zaplana, treballa com a assessora en el gabinet de la secretaria d'Estat de Turisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS