diumenge, 17 de juny del 2012

Feixisme arreu d’Europa: de Grècia al Clot-Camp de l’Arpa



Al barri del Clot-Camp de l’Arpa continuen, veïns i veïnes, decidides en la lluita contra el feixisme. A la passada manifestació del 5 de Maig vam mostrar que no volem que el centre nazi del carrer Independència romangui ni al nostre barri, ni a Barcelona, ni enlloc. Per això, des de la plataforma unitària antifeixista, UCFR-Sant Martí, continuem fent difusió i activitats per promoure un moviment ampli on totes hi cabem amb un objectiu clar: tancar el centre nazi. La propera cita serà la xerrada-informativa “Feixisme arreu d’Europa: de Grècia al Clot-Camp de l’Arpa” que celebrem aquest dissabte 16 de Juny a les 11:30 a la Plaça del Mercat.

I cal destacar que aquest acte el farem al carrer. El nostre barri ha de ser compartit per tothom que des de la participació promogui una convivència activa i diversa, i no d’aquells que darrere una disfressa cada cop més mal dissimulada sembren l’odi cap a totes les que per les nostres idees, orígens, opcions sexuals o de gènere no entrem en els seus esquemes retrògrads. I més en aquest moments en que la presència feixista al barri s’està incrementant, tal i com aprofitarem per mostrar en una exposició durant la mateixa xerrada.

La xerrada-informativa “Feixisme arreu d’Europa: de Grècia al Clot-Camp de l’Arpa” comptarà amb diverses ponències. L’activista grec Lefteris Banos ens parlarà dels feixistes grecs Alba Daurada, un dia abans de les eleccions gregues. Aquesta organització nazi es troba a les portes del parlament, fet que han celebrat alguns membres de Plataforma per Catalunya, i ha mostrat en poques setmanes què estan disposats a fer els feixistes si tenen certes quotes de poder: agressions, insults, linxaments, amenaces.

D’altra banda, ens acompanyarà també el periodista i escriptor del llibre “Xenofòbia a Catalunya”, Xavier Rius. En la seva darrera publicació fa un seguiment de l'ascens del discurs xenòfob i de Plataforma per Catalunya. Ens ajudarà a dibuixar l’estat actual del feixisme a casa nostra més enllà del nostre barri. Per últim, comptarem amb la participació d’un membre del nucli d’UCFR-Sant Martí i de totes i tots les que assistiu durant el debat.

Animem tothom a participar aquest dissabte i, sobretot, a caminar conjuntament contra el feixisme i el racisme de forma unitària i mobilitzadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS