diumenge, 17 de juny del 2012

Els funcionaris exalts càrrecs del PSOE deixaran de cobrar el complement. Si tira endavant aquesta proposta s'eliminarà el complement salarial que actualment perceben.



Una esmena del Grup Parlamentari Popular als Pressupostos Generals de la Junta d'aquest any pretén acabar «amb els privilegis per als polítics que va instaurar el PSOE als Pressupostos anteriors», segons anunciava ahir el portaveu popular, Francisco Cañizares, i que ratificava després el conseller de Presidència, Administracions Públiques i portaveu regional, Leandro Esteban, qui valorava molt positivament aquesta esmena parcial.

Si tira endavant aquesta proposta s'eliminarà el complement salarial que actualment perceben els *exaltos càrrecs de la Junta que es van incorporar al seu lloc de treball en l'àmbit de la funció pública a la regió. Segons Esteban, els afectats per aquesta iniciativa seran 92 persones, que van ocupar a l'anterior govern socialista algun alt carrego -consellers, directors generals...-, i que amb l'eliminació del complement que percebien fins ara, les arques regionals s'estalviaran més de mig milió d'euros a l'any.

I és que els complements que perceben oscil·len entre els 500 als 800 euros mensuals per haver exercit dos anys de manera consecutiva o tres de forma alterna l'exercici d'alt càrrec a Castella-la Manxa. Un «privilegi» que s'eliminarà «de manera immediata i amb caràcter indefinit», segons va dir el conseller de Presidència i Administracions Públiques, de manera que aquestes persones que treballen dins de l'àmbit de la funció pública siguin exactament iguals que la resta de funcionaris, que tinguin les mateixes obligacions i els mateixos drets»,

Suport del PSOE
El conseller també va mostrar el seu desig que aquesta esmena rebi el vot unànime de tots els diputats que formen part de les Corts regionals, fent referència als diputats socialistes, grup que en l'anterior legislatura va imposar aquesta norma dels complements que ara el govern del PP considera «injusta» i «sense sentit», a més de considerar que és un privilegi per a unes persones «que en l'exercici d'aquesta acció de govern han deixat a la regió en la ruïna. Es tracta de corregir un privilegi que venien percebent gestors que van deixar una situació de complet caos financer a Castella-la Manxa», va insistir el conseller.

Precisament, ABC ha pogut comprovar que el salari percebut per un conseller socialista -concretament l'any 2010-, és superior al que rep un conseller del PP -segons la nòmina d'abril de 2012-. La diferència entre un sou i un altre és de més de 700 euros a favor del càrrec socialista. Mentre un rebia fa dos anys un sou de 3.852,22 euros, l'altre ha obtingut a l'abril un salari de 3.179,90 euros. Aquestes dades posen en evidència les acusacions realitzades pel PSOE fa uns dies, quan assegurava que els consellers del Govern actual cobraven més que els de la legislatura anterior.

Quant a l'esmena als Pressupostos, després de la reunió que va mantenir el dimecres el president del *CSI.F, Juan Pinilla, amb el conseller de Presidència i Administracions Públiques, aquest últim es va comprometre a fer efectiva la petició. Segons un comunicat remès ahir pel sindicat, recorda que va ser el primer a demandar aquest assumpte i que porta molt mesos realitzant iniciatives per aconseguir-ho. *CSI.F considera que retallar «absurds i onerosos privilegis d'antics alts càrrecs» és una mesura de justícia que pot servir d'exemple en temps de *actualidady de retallades en serveis bàsics com a educació i sanitat.

El portaveu del Grup Parlamentari Popular en les Corts, Francisco Cañizares, recordava que el PSOE, en la Llei de Pressupostos de l'any passat, cinc mesos abans de la convocatòria d'eleccions, va incloure un article que recollia «privilegis per als seus, quan Castella-la Manxa estava en una greu situació econòmica i ja eren coneguts els retrets el Ministeri que impedia endeutar-nos».

Va explicar que el PSOE es va preocupar que aquells alts càrrecs de la Junta que ho haguessin estat durant almenys dos anys i que anessin funcionaris, rebessin de manera vitalícia un complement econòmic que complementés el salari que tenia com a funcionari en tornar a les seves funcions.

Amb l'esmena parcial als *Prespuestos que ha preparat el Grup Popular i que confia que sigui recolzada pel PSOE, les arques públiques s'estalviaran 500.000 euros.

Un estalvi que arribarà al milió d'euros amb una altra mesura engegada pel Govern regional, i és la reorganització dels seus serveis a Albacete. Així, la Delegació de la Junta en aquesta província es traslladarà a la Casa *Perona, antiga seu del Defensor del Poble, i la Fàbrica de Farines, on fins ara es troba la Delegació serà utilitzada per a altres serveis. D'aquesta forma, la Junta pot desprendre's d'alguns lloguers innecessaris.

El conseller portaveu, Leandro Esteban, va posar com a exemple un cas molt significatiu. Des de l'any 2009 s'estaven pagant pel lloguer d'un local 9.000 euros mensuals i mai va ser utilitzat per l'administració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS