dijous, 21 de juny del 2012

Escolars musulmans d'una escola de Terrassa impedeixen menjar entrepans de pernil als nens autòctons



Un grup de quatre mares d'alumnes del *CEIP *President *Salvans del barri de Ca Palet (Terrassa) han denunciat l'alarmant falta d'integració d'alguns nens que pretenen imposar els seus costums a la resta. Denuncien així mateix el tracte de favor que reben de les autoritats docents. Com a mostra, asseguren que l'àrab s'ha imposat com a llengua vehicular en les hores d'esbarjo i que alguns nens impedeixen que uns altres ingereixin el seu berenar si els entrepans contenen pernil.

Han passat alguns mesos des de la primera denúncia que van presentar, i fins i tot hi ha hagut un canvi de directora, però, segons confirmen aquestes mares d'alumnes, les coses no han canviat, com ho demostra l'assumpte dels entrepans. “En *circunstacias normals podria ser considerada com *travesuras entre nens, però no quan es tracta d'un centre on la integració es *antoja difícil, com a prova el fet que en els preescolar, la quota de nens que parlen altres idiomes que no són els autòctons sobrepassa amb escreix l'estipulat per les lleis, que és d'un 80 per cent. No hi ha error. Al nostre país no es fixa un 20 per cent com a màxim d'altres llenguatges dins de les aules, sinó d'un 80 per cent. De fet en un d'aquests cursos, el nombre de nens que parlen àrab és del 83,33 per cent”, declara una de les mares.

També subratllen l'existència d'un cartell escrit en àrab en una de les portes del col·legi. En ell es defensa la integració del col·lectiu musulmà amb la resta de pares, mares i alumnes i alumnes. El cartell fa cas omís a la Llei de Normalització Lingüística, per la qual cosa va haver de ser retirat per un agent de l'ordre a requeriment d'una representant dels pares d'alumnes.

Una altra de les mares, María (nom fictici), va dir que moltes de les circulars a les mares i pares s'escriuen en català i en àrab, malgrat l'elevat nombre de nens castellà parlants que estudien en el centre. Creuen que la utilització de l'àrab en les circulars del col·legi, i no el castellà, vulnera les lleis vigents i la pròpia Constitució.

Totes elles van coincidir que estan buscant places en altres centres escolars donada la impossibilitat que els seus fills estudiïn en un ambient de tanta hostilitat.

Lamenten que l'Ajuntament, una vegada més, hagi decidit fer els ulls grossos davant el problema

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS