dijous, 21 de juny del 2012

Barcelona i Mataró es comprometen a col·laborar en matèria de promoció econòmica, transport, promoció turística i cultura


Xavier Trias i Joan Mora signen un acord per unir esforços i racionalitzar recursos


L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l’alcalde de Mataró, Joan Mora, han signat avui un protocol de col·laboració en el qual es comprometen a establir mecanismes de col·laboració estables per treballar conjuntament en l’àmbit de la promoció econòmica, el desenvolupament de les infraestructures, la promoció turística i la cultura.
 
L’acte de signatura ha tingut lloc a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament de Mataró i forma part de la visita institucional de l’alcalde de Barcelona a la capital del Maresme.
 
En l’acord signat s’expressa la necessitat que les dues ciutats sumin esforços per mantenir o millorar la seva capacitat de competitivitat i també per racionalitzar, en termes d’eficàcia i eficiència, els recursos econòmics i serveis existents.
 
Per això, Barcelona i Mataró no es conformen amb una estratègia merament reactiva d’adaptació als canvis, sinó que adopten un enfocament proactiu, aposten per la via de la cooperació i col.laboració territorial amb la finalitat de generar espais geoeconòmics més amplis que possibilitin economies d’escala i permetin l’aprofitament de complementarietats i d’efectes sinèrgics entre les dues ciutats.
 
Un dels objectius que figuren en el Pla de Mandat de l’Ajuntament de Mataró 2011-2015, és el d’aconseguir que Mataró exerceixi amb generositat, però a la vegada amb ambició i decisió, el paper de lideratge del Maresme i es converteixi en capital de la Porta Nord de la Gran Barcelona.
 
D’altra banda, l’exercici de la capitalitat de Catalunya per part de la ciutat de Barcelona implica també contribuir al desenvolupament dels territoris i ciutats confluents.
 
El protocol signat, que té una durada de 2 anys, estableix que les ciutats de Barcelona i Mataró es comprometen a establir mecanismes de col.laboració estables per treballar conjuntament en els àmbits següents:
 
– La promoció econòmica, amb l’objectiu d’atreure empreses, inversions, turistes, residents i tota mena d’activitats culturals, esportives, etc.
 
– L’elaboració d’una estratègia de desenvolupament econòmic i territorial per als seus espais geogràfics.
 
– La planificació i gestió conjunta de polítiques de foment del teixit productiu, d’incubadores d’empreses, parcs d’empreses o centres tecnològics i del coneixement.
 
– El desenvolupament de les infraestructures i serveis en l’àmbit del transport.
 
– La promoció turística.
 
– La cultura.
 
Durant la visita institucional a la ciutat, Joan Mora ha acompanyat Xavier Trias a fer una passejada per alguns dels carrers comercials del centre de Mataró i l’ha convidat a signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS