dissabte, 12 de maig del 2012

Nikos Michaloliakos i l'extrema dreta europea, els neonazis al Parlament grec, Marine Le Pen a França, Umberto Bossi independentista Lliga Nord a Itàlia, Geert Wilders a Holanda, Gabor Vona nacionalista hongarès, Timo Soini els immigrants són criminale Finlàndia, Volen Siderov nacionalista i xenòfob Bulgària etc ...


Llicenciat en Ciències Matemàtiques, *Michaloliakos ha estat sempre un nazi declarat. Als 16 anys ja era membre del partit d'ultra-dreta del 4 d'Agost (el partit dels hereus ideològics del règim feixista de *Ioannis *Metaxas que va existir a Grècia entre 1936 i 1941).

Simultàniament compaginava aquesta activitat amb la seva participació com a membre de comitès de la lluita dels Unionistes (*ESEA), nacionalistes grecs que lluitaven per l'annexió de Xipre a Grècia. Al juliol de 1974 va ser arrestat per participar en les manifestacions en protesta per la invasió turca del terç Nord de Xipre.

En Nadal de 1976 va ser internat a la presó de *Korydallos durant dos mesos per participar en les agressions als periodistes que cobrien el funeral del supòsit torturador del règim dels Coronels *Evangelos *Mallios. Més tard va ingressar en l'Exèrcit, i va acabar formant part del cos de paracaigudistes. Més tard va ser detingut de nou per participar en activitats subversives i per participar en una "organització terrorista *neo-nazi", i va ser internat en una presó militar.

Al gener de 1979 va tornar a ser detingut i va ser sentenciat a 13 mesos de presó militar per possessió d'armes i explosius, per a l'estiu d'aquest mateix any ser alliberat i tornar a reincorporar-se a l'exèrcit, a la zona fronterera de Grècia amb Bulgària.

*Tambien és conegut per les seves intencions sobre posar mines *antipersona a les fronteres gregues per evitar la *inmigracion il·legal.

L'èxit del partit neonazi Clarejar Daurat, que entrarà amb 21 diputats al Parlament després d'aconseguir un 7% dels vots en les eleccions , ha impactat en una Grècia sumida en la incertesa política, social i econòmica. "Ha arribat l'hora de la por per als traïdors de la pàtria", va manifestar el líder del partit, *Nikos *Mijaloliakos, un *exoficial de l'Exèrcit de 55 anys d'edat després de conèixer els resultats.

El diari *TA *NEA va titular que "Els nostàlgics d'Hitler entren al Parlament", compost per 300 diputats. Aquest triomf és una escala més en la carrera d'un partit que en els comicis generals de 2009 es va quedar en amb prou feines el 0,3% dels vots, però que en les municipals de 2010 ja va aconseguir un diputat en l'Assemblea d'Atenes, on en alguns barris compta amb un suport del 20%.

El novembre passat, aquest partit tenia encara una intenció de vot inferior al 1%, per la qual cosa el seu meteòric ascens s'associa a la impopular política d'austeritat del Govern d'unitat nacional, format a la fi de l'any passat per conservadors i socialistes. "Perquè el país es lliure de la brutícia", ha estat el lema per a les eleccions d'ahir d'una formació el líder de la qual va usar la salutació nazi quan va ocupar el seu escó en l'Assemblea d'Atenes i que ha fet de l'atac als immigrants la seva principal estratègia electoral.

El capdavanter neonazi va assegurar en roda de premsa que el seu partit lluitarà perquè Grècia no "es converteixi en una jungla social pels milions d'immigrants que han portat a la nostra pàtria sense preguntar-nos".
Els mitjans grecs van relatar que, en aquesta trobada, els guardaespatlles de *Mijaloliakos van obligar als periodistes a posar-se dempeus en senyal de respecte al "capdavanter".

El dirigent extremista va criticar amb dures paraules a tots els seus adversaris polítics, incloent als mitjans de comunicació, als quals va acusar de difamar al seu partit. Va manifestar que la seva formació lluitarà contra el dictat del que va qualificar com a "Junta del rescat" en al·lusió a la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional, que exigeixen un dur programa d'austeritat a canvi de més ajudes per al país.

En una recent entrevista amb Efe a Atenes, el portaveu de Clarejar Daurat, *Ilias *Panayotaros, va dir que els estrangers "envaeixen Grècia i els lleven les ocupacions als grecs". "Si aconseguim el poder, deportarem a tots immediatament i segellarem de nou les fronteres amb mines, tanques elèctriques i més guàrdies", va agregar.

Els origen de Clarejar Daurat, liderat des de l'any 1993 per *Mijaloliakos, al que la premsa local sobrenomena "el *Führer" (el títol usat per Hitler), es remunten a mitjan dècada de 1980. En 1978, *Mijaloliakos va ser condemnat a 13 mesos de presó per participar en un atemptat amb bomba contra un cinema, en el qual van resultar ferides diverses persones.

El partit va començar a tenir visibilitat pública a principis dels noranta, quan Grècia es va oposar amb grans manifestacions a l'ús del nom de Macedònia per la veïna exrepública iugoslava. Des de llavors, els militants de Clarejar Daurat han protagonitzat nombrosos incidents violents, especialment contra la creixent població immigrants del país.

Clarejar Daurat, el símbol del qual recorda a la creu *gamada dels nazis, ha guanyant terrè a costa de la crisi econòmica, i els seus militants no dubten a exposar públicament les seves idees xenòfobes i la seva opció per la mà dura contra els immigrants, als quals qualifiquen de "escòria humana". El partit manté vincles amb altres moviments neonazis europeus i, segons les denúncies de la premsa i polítics grecs, amb elements de la Junta Militar deposada en 1974, però també amb elements extremistes de la policia i serveis secrets grecs.

A més, s'acusa a nombrosos militants de Clarejar Daurat de tenir excel·lents relacions amb les forces paramilitars sèrbies que van perpetrar la matança de *Srebrenica. Alguns dels seus membres van ser fins i tot acusats de participar en aquesta massacre, que va costar la vida a gairebé 8.000 persones en 1995.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS