dissabte, 12 de maig del 2012

Un ginecòleg jordà amb consulta a Premià de Mar va abusar sexualment d'una trentena dels seus pacients, el fiscal demana 223 anys



El fiscal demana una condemna de 223 anys de presó per al ginecòleg jordà *Sami I. A., al que acusa d'abusar sexualment d'una trentena dels seus pacients en l'ambulatori de Barcelona on treballava i en dues consultes privades entre els anys 2003 i 2006.

En el seu escrit de qualificació provisional, el ministeri públic considera al *galeno com a autor d'un total de 34 delictes d'abús sexual -comeses a 23 dones i, en algun cas, en més d'una ocasió- i d'un delicte continuat d'abús sexual. A més, el fiscal demana *Sami I. A. indemnitzi a cadascuna de les víctimes, pels perjudicis morals derivats, amb 6.000 euros. Com a responsable civil subsidiari respon l'Institut Català de la Salut, dependent de la Generalitat. La majoria d'abusos de l'acusat -d'origen jordà, nacionalitat espanyola i sense antecedents-, es van cometre en la seva consulta del Centre d'Assistència Primària (*CAP) de l'Avinguda Rio de Janeiro, en el districte de *Nou *Barris de Barcelona.

L'el seu escrit d'acusació, el fiscal relata com *Sami I. A., “aprofitant el desenvolupament de la seva activitat professional”, va realitzar, “amb l'ànim de satisfer els seus desitjos *libidinosos”, diversos abusos que detalla. Tots ells es produïen en absència de l'auxiliar de *infermería, que -segons precisa el fiscal en el cas de les comeses en l'ambulatori-, “romania *detrá d'una cortina”.

«No et preocupis, no estiguis nerviosa»

Així, el ginecòleg explorava als seus pacients, sovint sense portar guants, i realitzava tocaments del *clítoris i dels llavis vaginals i dels pits. Algunes vegades, “sense fer al·lusió a patologia alguna”, unes altres, sota pretext que, per exemple, “estava comprovant els possibles càncers de vulva”. Mentre abusava dels seus pacients lliscava frases del tipus “afecte, no et preocupis, no estiguis nerviosa” per revestir de normalitat els seus actes, encara que en una ocasió, mentre li tocava la vagina a una pacient va deixar anar: “*umm, això està com per posar-li un *limoncito”.

En un altre cas, quan el processament estava acariciant-li el *clítoris a una víctima aquesta li va instar a parar amb un “ja n'hi ha prou” i es va identificar com *infermera, al que el processament va reaccionar amb un “hòstia puta” probablement en sentir-se descobert.

*Sami I. A. va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el dilluns 2 d'octubre de 2006, després de rebre el 16 de setembre d'aquell any la primera denúncia d'una pacient, la qual cosa els va portar a interrogar a un centenar de dones més per saber si també havien estat víctimes d'abusos per part del doctor.

De fet, el jutge de guàrdia que va deixar en llibertat amb càrrecs al ginecòleg-amb la prohibició d'exercir a l'espera de judici- va criticar en un acte la investigació de la policia catalana, perquè va considerar que va propiciar la presentació de denúncies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS