dissabte, 12 de maig del 2012

Mataró demana als bancs que facilitin pisos buits a famílies desnonades El consistori demana que les entitats sol·licitin un lloguer accessible de 150 euros com a màxim



L'Ajuntament de Mataró ha començat a reunir-se amb les entitats bancàries de la ciutat perquè destinin els habitatges lliures que tenen en estoc a les famílies desnonades, a canvi d'un lloguer accessible que no superi els 150 euros. La idea va sorgir a la comissió especial mixta per prevenir i evitar desnonaments de l'ajuntament creada fa 3 mesos, integrada pels grups municipals i diferents entitats de la ciutat.
 "Hem avançat molt en les converses amb un parell d'entitats bancàries per poder comptar amb un parc d'habitatges d'inserció social, però encara no el tenim", ha explicat la regidora d'Urbanisme, Montserrat Rodríguez. També ha assenyalat que l'Ajuntament ha proposat que bancs i caixes puguin beneficiar-se de contraprestacions, com per exemple l'exempció de l'IBI.
 Aquesta proposta s'emmarca dins de les diferents línies de treball que la comissió ha començat a realitzar per ajudar les més de 60 famílies que hi ha a Mataró que s'han vist obligades a deixar la llar per impagament de la hipoteca o lloguer.
 Una altra de les accions portades a terme per la comissió ha estat elaborar protocols d'actuació perquè des dels diferents serveis municipals i entitats puguin detectar, informar i derivar els casos concrets d'afectats.
A més, l'ajuntament ha editat una guia informativa titulada 'Com actuar quan no podem fer front a la hipoteca', tant per a propietaris que encara no han deixat de pagar però que preveuen problemes en la seva economia com per a aquells que ja han quedat desnonats.

Es tracta, en qualsevol cas, d’una proposta que encara no ha fructificat, i que s’emmarca dins de les diferents línies de treball que la Comissió ha endegat per intentar pal•liar el drama de desenes de famílies que es veuen abocades a perdre la llar per impagament de la hipoteca o lloguer. Un dels objectius principals de la Comissió ha estat elaborar protocols d’actuació perquè des dels diferents serveis municipals i entitats puguin detectar, informar i derivar els casos concrets d’afectats per aquesta situació. Serveis com el de Benestar Social, que des de principis d’any ha atès 65 famílies afectades, o el de Mediació Ciutadana, que ha intervingut en una trentena de casos, 10 dels quals estan en via de resolució. Aquests casos també poden venir derivats d’altres entitats, com ara Càritas, la Federació d’Associacions de Veïns o la Plataforma d’Afectats per l’Habitatge, integrants totes elles de la Comissió.

Guia informativa
En aquesta línia, l’Ajuntament ha editat una guia informativa titulada “Com actuar quan no podem fer front a la hipoteca”. Està destinada tan a propietaris que encara no han deixat de pagar però que preveuen que la seva situació econòmica els hi obligarà, i també a aquells que sí l’han deixat de pagar. En aquest segon cas, es poden trobar en situació no judicialitzada, pendents de judici o immersos en un procediment de desnonament. L’objectiu és poder atendre els casos sense haver arribat a aquest darrer extrem. “La prevenció és la clau”, va assegurar Rodríguez, ja que com més aviat s’afronti el problema més senzill és trobar una solució. Els impulsors de la guia esperen que amb la seva publicació aflorin més casos de famílies que necessiten ajuda, i que fins ara no l’han reclamat perquè no sabien a qui acudir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS