divendres, 25 de maig del 2012

La Guàrdia Civil demana la intervenció de l'Armada en la protecció dels interessos españoles.Gibraltar i Espanya pugen la seva força naval en el segon incident consecutiu



La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil Professional ha reclamat aquest dijous la intervenció de l'Armada Espanyola a la protecció dels interessos espanyols davant Gibraltar, arran dels impediments per part de la Colònia a l'activitat que han desenvolupat els pescadors de la Badia d'Algesires en les aigües que envolten al Penyal.

En un comunicat, la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil ha explicat que, fins ara, la majoria de conflictes entre Guàrdia Civil i les unitats policials i militars gibraltarenyes havia estat ocasionada per persecucions a narcotraficants o contrabandistes que, perseguits per la Guàrdia Civil, tractaven de refugiar-se en la colònia anglesa.


"Els recents conflictes tenen un grau d'intensitat més gran" pel que fa a la defensa dels interessos nacionals ", asseveren, ja que es tracta de" protegir els nostres pesquers ".


El problema sorgeix, segons diuen, quan "enfrontem a David contra Goliat". I és que el Govern espanyol ha encomanat la protecció dels pesquers al Servei Marítim de la Guàrdia Civil, per al que ha reforçat, mitjançant comissions de servei, la capacitat del Servei Marítim d'Algesires. No obstant això, això "és insuficient".


En el "conflicte" que s'ha produït aquesta matinada, la Royal Navy ha intervingut únicament via ràdio, però han vist que "en altres ocasions han mobilitzat embarcacions per rebutjar la presència de la Guàrdia Civil i, si persisteix l'actual conflicte pesquer" , de manera que temen que "torni a passar".


La Guàrdia Civil exerceix funcions de policia integral en el mar territorial espanyol, en aquesta zona, amb embarcacions al voltant dels 18 metres, amb armament tipus Cetme calibre 7,62, "sens dubte insuficient per defensar-se, en cas extrem, davant una embarcació de l'Armada Anglesa d'un mínim de 70 metres i armament militar ".


"No s'ha de confondre que la Guàrdia Civil tingui una organització interna militar - pel que fa a jerarquia, disciplina, etcètera - amb què tingui les capacitats per exercir les funcions que corresponen a l'Armada espanyola", han advertit.


Ha il · lustrat de fer això és "com enfrontar un vehicle-patrulla de Policia amb dos agents i amb una pistola, a una unitat de l'exèrcit equipada amb un carro de combat Leopard armat amb metralladora i canó de calibre 120 mil · límetres".


És per això que, segons el parer de la Unió d'Oficials, associació professional de comandaments de la Guàrdia Civil, es fa necessària la intervenció de l'Armada espanyola, en exercici de les seves competències i que, sense perjudici de la necessària coordinació entre Armada i Guàrdia Civil, "assumeixi la protecció dels interessos pesquers espanyols, evitant d'aquesta manera sotmetre a un risc innecessari a les tripulacions i embarcacions de la Guàrdia Civil".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS